Snowdenovi vraj dochádzajú peniaze, vyhlásia zbierku

NETKY.SK • 7 August 2013, 11:44 • 2 min
Snowdenovi vraj dochádzajú peniaze, vyhlásia zbierku

MOSKVA - Edwardovi Snowdenovi otvoria v Rusku bankový účet, na ktorý mu budú môcť ľudia posielať peniaze. Jeho vlastné prostriedky totiž dlho nevydržia. Píše o tom dnes ruský denník Izvestija.

slovakia

left justify in out

Bývalému spolupracovníkovi amerických tajných služieb Snowdenovi, ktorému Rusko udelilo 1. augusta jednoročný azyl, pomôže otvoriť účet Ruslan Gattarov z vládnuceho Jednotného Ruska. Gattarov je členom hornej komory parlamentu, Rady federácie, a šéfom pracovnej skupiny na ochranu osobných údajov.

"Dostal som veľa otázok od mnohých občanov a blogerov, ako a kde je možné poslať Snowdenovi peniaze, aby mal z čoho žiť, prenajať si byt či kúpiť si oblečenie. Som pripravený pomôcť mu otvoriť účet a oznámiť začatie kampane na zbierku peňazí," citoval denník Gattarova.

Okrem toho sa podľa neho pripravuje internetová stránka, na ktorej sa ľudia dozvedia, ako Snowdenovi pomôcť. "Doména helpsnowden.ru je už zaregistrovaná a špecialisti z niektorých IT spoločností, ktorí ponúkli svoje služby zdarma, na vývoji stránky práve pracujú," dodal senátor.

Izvestija citovali aj Snowdenovho právnika Anatolija Kučerenu, ktorý mu pomohol so žiadosťou o dočasný azyl. Povedal, že jeho klient "by s vďačnosťou prijal pomoc od Rusov i od občanov iných krajín. Edward nie je bohatým mužom a jeho vlastné peniaze dlho nevydržia," dodal právnik.

Šéf Nadácie pre efektívnu politiku Gleb Pavlovskij má na vec iný názor: "Myslím si, že ľudia ako Snowden žijú z mimorozpočtových fondov štátu, v ktorom sa nachádzajú."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona