Snowdenovi udelili Pamätnú medailu Zinovjevovho inštitútu

NETKY.SK • 28 Október 2014, 19:19 • 2 min
Snowdenovi udelili Pamätnú medailu Zinovjevovho inštitútu

MOSKVA - Literárne ocenenie, Pamätnú medailu Zinovjevovho inštitútu, udelili v Moskve niekdajšiemu spolupracovníkovi americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) Edwardovi Snowdenovi.

slovakia

left justify in out

Vdova po Alexandrovi Zinovjevovi, ruskom spisovateľovi a filozofovi, ktorého inštitút založili s cieľom podporiť skúmanie jeho diela, Oľga Zinovjevová označila laureáta počas pondelkového slávnostného ceremoniálu za "najslobodnejšieho občana na svete", informovali tlačové agentúry RIA-Novosti a Sin-chua.
   

 Zinovjevová popísala ďalej neprítomného laureáta ako človeka, ktorý preukázal občiansku odvahu a vysoké etické štandardy. Súčasne vyjadrila nádej, že mu bude môcť ocenenie odovzdať osobne.
     

V USA vydali na Snowdena obvineného okrem iného zo špionáže medzinárodný zatykač po tom, čo odhalil tajný program zhromažďovania elektronických údajov NSA známy pod krycím názvom PRISM.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies