Snowdenova spojenkyňa odcestovala z Ruska, do Británie sa nevráti

NETKY.SK • 7 November 2013, 07:50 • 2 min
Snowdenova spojenkyňa odcestovala z Ruska, do Británie sa nevráti

LONDÝN - Zamestnankyňa organizácie WikiLeaks Sarah Harrisonová, hlavná spojenkyňa bývalého spolupracovníka amerických tajných služieb Edwarda Snowdena, odcestovala z Ruska do Nemecka.

slovakia

left justify in out

Britka uviedla, že jej právnici jej poradili, aby nešla do Británie kvôli obavám, že by ju po návrate do vlasti mohli trestne stíhať. Informácie priniesla v stredu tlačová agentúra AP.

Harrisonová pricestovala do Nemecka už cez víkend. Vo vyhlásení zverejnenom v stredu večer organizáciou WikiLeaks napísala, že od Snowdena odišla až po tom, čo sa ubezpečila, že sa v Rusku "udomácnil a žiadna vláda mu v ničom nebráni". Harrisonová vo vyhlásení takisto vysvetlila, že právnici jej poradili, aby sa zdržiavala mimo Británie - z obáv, že by ju tam trestne stíhali na základe protiteroristických zákonov.

Agentúre AP sa zatiaľ nepodarilo spojiť s Harrisonovou, ale jej kolega z WikiLeaks Joseph Farrell potvrdil, že sa rozhodla "dočasne" nevstupovať na územie Británie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies