Snowdena nominovali na univerzitný post

NETKY.SK • 21 Január 2014, 18:33 • 2 min
Snowdena nominovali na univerzitný post

GLASGOW — Univerzita v Glasgowe oznámila, že Edward Snowden je medzi kandidátmi na zástupcu študentov v univerzitnom vedení.

slovakia

left justify in out

Bývalý spolupracovník americkej Národnej bezpečnostnej služby v júni 2013 vyvolal rozruch prezradením jej sledovacích programov a po niekoľkotýždňovom ukrývaní sa na jednom z moskovských letísk napokon v auguste dostal azyl v Rusku. Pre niektorých ľudí je hrdinom, iní ho odsudzujú ako zradcu. Glasgowskí študenti uviedli, že kontaktovali Snowdena prostredníctvom jeho právnika a on súhlasil, že bude kandidovať. Doktorand Chris Cassells povedal, že chcú Snowdena podporiť a vyslať signál odmietania "dotieravých praktík štátnej bezpečnosti". Univerzita v utorok uviedla, že kandidátmi sú okrem Snowdena cyklista Graeme Obree, spisovateľ Alan Bissett a Kelvin Holdsworth, dekan katedrály sv. Márie v Glasgowe. Hlasovanie sa uskutoční 17. a 18. februára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona