Snowden: Sledovanie obyvateľov je väčším problémom než zvolenie Donalda Trumpa

NETKY.SK • 11 November 2016, 10:03 • 2 min
Snowden: Sledovanie obyvateľov je väčším problémom než zvolenie Donalda Trumpa

AMSTERDAM - Sledovanie obyvateľov zo strany štátu je celosvetovo omnoho väčším problémom než zvolenie Donalda Trumpa za prezidenta USA. Povedal to Edward Snowden, ktorého dnes citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Snowden odpovedal vo štvrtok zo svojho exilu v Rusku v rámci internetovej diskusie na otázky divákov v Amsterdame. Povedal, že voľby v Spojených štátoch sledoval veľmi dôkladne.

 

"To, o čom by sme mali teraz začať premýšľať, nie je to, ako sa ochránime pred Donaldom Trumpom, ale to, ako ochránime práva každého, všade, bez ohľadu na jurisdikciu, bez ohľadu na hranice," povedal bývalý spolupracovník Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA), ktorý novinárom poskytol tajné dokumenty o sledovacích aktivitách NSA a od úteku z vlasti v roku 2013 žije v ruskom exile.

 

Snowden podľa agentúry DPA vo štvrtkovej diskusii kritizoval aj amerického prezidenta Baracka Obamu. Obama podľa neho neznížil "hromadné sledovanie" obyvateľov a ku koncu svojho funkčného obdobia sa mu pravdepodobne nepodarí ani definitívne uzavrieť väzenie Guantanámo v rovnomennom kubánskom zálive. A to aj napriek tomu, že to sľuboval ešte pred nástupom do úradu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona