Snowden si našiel zamestnanie, bude pracovať pre webovú stránku

NETKY.SK • 31 Október 2013, 14:21 • 2 min
Snowden si našiel zamestnanie, bude pracovať pre webovú stránku

MOSKVA - Bývalý spolupracovník amerických tajných služieb Edward Snowden, ktorému v Rusku udelili azyl, si našiel zamestnanie a bude pracovať pre ruskú webovú stránku. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Edward začne pracovať v novembri," povedal podľa ruskej agentúry RIA Novosti jeho právnik Anatolij Kučerena. Dodal, že ide o veľkú ruskú webovú stránku, ktorej meno "z bezpečnostných príčin" nezverejnia. Snowden (30), bývalý spolupracovník americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA), zverejnil tajné sledovacie programy Spojených štátov. Pred americkými úradmi ušiel do Hongkongu a potom v júni do Ruska.

Ruský prezident Vladimir Putin odmietol žiadosti o jeho vydanie do USA, kde má čeliť žalobám za trestné činy, vrátane obžaloby zo špionáže. Miesto Snowdenovho pobytu v Rusku nezverejnili od júla. Tento mesiac sa objavil na niekoľkých fotografiách a videách zo stretnutia s bývalými americkými bezpečnostnými pracovníkmi, ktorí jeho kauzu podporili.

Putin - bývalý agent KGB - opakovane povedal, že Rusko poskytne Snowdenovi útočisko len vtedy, ak prestane škodiť Spojeným štátom. Putin odmietol do veľkej miery rozšírené domnienky, že pracovníci ruských spravodajských služieb tlačili na Snowdena, aby im po príchode poskytol informácie.

Kučerena sa svojho klienta snažil vykresliť ako človeka, ktorý sa za daných okolností tak pokúša viesť normálny život, ako sa len dá. Už skôr vyjadril nádej, že Snowden si nájde prácu, pretože žil z "mizerných prostriedkov", väčšinou z darov.

Bulvárna webová stránka dnes uverejnila fotografiu, o ktorej tvrdí, že je to Snowden na výletnej plavbe na rieke Moskva z tohto leta. Tá istá stránka už predtým priniesla fotografiu muža vyzerajúceho ako Snowden, ktorý tlačí nákupný vozík na parkovisku v supermarkete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies