Snowden sa cíti v Moskve bezpečne, chcel by sa však vrátiť domov

NETKY.SK • 11 December 2014, 08:49 • 2 min
Snowden sa cíti v Moskve bezpečne, chcel by sa však vrátiť domov

PARÍŽ - Bývalý spolupracovník amerických tajných služieb Edward Snowden tvrdí, že v Moskve sa cíti bezpečne, dokonca využíva aj metro "ako všetci".

slovakia

left justify in out

Snowden sa takto vyjadril prostredníctvom videolinku Moskva-Paríž pre medzinárodnú ľudskoprávnu organizáciu Amnesty International - pri dnešnej príležitosti Dňa ľudských práv. Snowdenovi sa však cnie po domove. "Rád by som sa vrátil späť do USA," povedal s tým, že aj západná Európa by bola dobrá. Agentúra TASS pripomenula, že Rusko v auguste tohto roka udelilo Snowdenovi trojročné povolenie na pobyt.

      

V Spojených štátoch mu totiž hrozí väzenie. Vydali na neho medzinárodný zatykač po tom, čo odhalil tajný program Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) na zhromažďovanie elektronických údajov - známy pod krycím názvom PRISM. Obhajcovia programu zdôrazňujú, že získavané údaje sú potrebné pri pátraní po podozrivých teroristoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies