Snowden pohrozil zverejnením nových odhalení!

NETKY.SK • 2 Júl 2013, 08:44 • 2 min
Snowden pohrozil zverejnením nových odhalení!

LONDÝN - Bývalý spolupracovník amerických tajných služieb Edward Snowden prvýkrát od príletu do Moskvy pred ôsmimi dňami porušil mlčanie a uviedol, že je stále slobodným človekom a prinesie nové odhalenia o špionážnej činnosti Spojených štátov. Informovala o tom v pondelok svetová tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

V liste zaslanom Ekvádoru Snowden napísal, že Spojené štáty ho protizákonne prenasledujú za zverejnenie ich programu na elektronickú špionáž s názvom PRISM. Snowden sa takisto poďakoval Ekvádoru za to, že mu pomohol dostať sa do Ruska a že posudzuje jeho žiadosť o azyl. 

"Som stále slobodným človekom a môžem zverejniť informácie, ktoré slúžia verejnému záujmu," uviedol Snowden po španielsky v liste bez dátumu, ktorý poslal ekvádorského prezidentovi Rafaelovi Correovi. Agentúra Reuters mala možnosť tento list si pozrieť.

"Bez ohľadu na to, koľko dní života mám pred sebou, som stále odhodlaný bojovať za spravodlivosť v tomto nerovnoprávnom svete. Ak niektoré z mojich budúcich dní prispejú k všeobecnému dobru, svet sa bude musieť poďakovať zásadám Ekvádoru," stálo v časti listu.

Snowden, ktorý uviazol v tranzitnej zóne moskovského letiska, sa posťažoval, že Spojené štáty ho protizákonne prenasledujú za skutok, ktorý je podľa neho vo verejnom záujme.

"Kým verejnosť mi hlasno vyjadruje podporu za to, že som vrhol svetlo na tento utajovaný systém nespravodlivosti, vláda Spojených štátov amerických začala protizákonný hon na moju osobu, čo ma pripravilo o rodinu, o slobodu cestovania a o moje právo žiť pokojne, bez strachu z nezákonnej agresie," napísal Snowden.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies