Snowden opustil letisko a získal v Rusku dočasný azyl

NETKY.SK • 1 August 2013, 16:16 • 2 min
Snowden opustil letisko a získal v Rusku dočasný azyl

MOSKVA - Edward Snowden opustil dnes tranzitnú zónu moskovského letiska Šeremeťjevo a vstúpil na ruskú pôdu. Rusi mu udelili dočasný azyl. Oznámila to agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Snowdenov právnik Anatolij Kučerena informoval, že jeho klient získal dokumenty, ktoré mu umožňujú opustiť tranzitný priestor moskovského letiska Šeremeťjevo. "Práve som mu odovzdal dokumenty z Ruského federálneho imigračného úradu," citovala agentúra Reuters Kučerenu, ktorý Snowdenovi pomohol podať žiadosť o udelenie dočasného azylu v Rusku. Podľa televíznej stanice Rossija 24 Snowdenovi udelili azyl na dobu jedného roka. Televízia citovala Kučerenu, podľa ktorého Američan z letiska odišiel na "bezpečné miesto".

Snowden, bývalý pracovník amerických tajných služieb, sa nachádzal na letisku od 23. júna. V júli požiadal o udelenie dočasného azylu v Rusku. Spojené štáty žiadajú o jeho vydanie. Chcú ho stíhať za vyzradenie tajných amerických sledovacích programov. Snowden medzitým dostal ponuky na azyl od Venezuely, Nikaraguy a Bolívie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies