Snowden nastúpil do nového zamestnania

NETKY.SK • 8 November 2013, 14:44 • 2 min
Snowden nastúpil do nového zamestnania

MOSKVA – Bývalý spolupracovník amerických spravodajských služieb Edward Snowden, ktorý v auguste získal azyl v Rusku, nastúpil do nového zamestnania v jednej z veľkých ruských spoločností.

slovakia

left justify in out

Tlačovú agentúru RIA Novosti o tom v piatok informoval advokát Anatolij Kučerena, podľa ktorého 30-ročný Američan v novom pôsobisku pracuje už od začiatku novembra. O prijatí svojho klienta do zamestnania Kučerena hovoril už v októbri, keď oznámil, že Snowden by sa mal podieľať na spravovaní jedného z najväčších ruských internetových portálov. Zamestnávateľa však odmietol konkretizovať z "bezpečnostných dôvodov". Kučerena pre RIA Novosti uviedol, že "všetko ide dobre", ani tentoraz však neprezradil žiadne podrobnosti.

Snowden v júni odhalil kauzu okolo masového odpočúvania zo strany americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) a po niekoľkotýždňovom ukrývaní na jednom z moskovských letísk napokon dostal azyl v Rusku. Jeho informácie zverejnil dnes už bývalý komentátor britského denníka The Guardian Američan Glenn Greenwald. Podľa jeho slov USA ilegálne sledovali viaceré európske vlády, ich lídrov ale i milióny bežných občanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies