Snowboard Fest opúšťa Štrbské Pleso, presunie sa do v novej lokality

NETKY.SK • 2 Február 2016, 14:56 • 2 min
Snowboard Fest opúšťa Štrbské Pleso, presunie sa do v novej lokality

BANSKÁ BYSTRICA - Po troch rokoch v Štrbskom Plese sa snoubordové podujatie Sony Xperia Snowboard Fest sťahuje do novej lokality, šestnásty ročník v big air mužov sa 12. - 13. februára 2016 uskutoční v stredisku Šachtičky pri Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

"Chcem sa poďakovať za tri skvelé roky v Štrbskom Plese, vďaka nim sa opäť zvýšilo renomé akcie. Stredisko Šachtičky maximálne vyhovuje tomuto typu akcie - poloha priamo nad veľkým mestom je na Slovensku jedinečná. K tomu výborná dostupnosť a kvalitný hotel so skvelým servisom pár metrov od zjazdovky. Chceme ponúknuť svetový snoubording ešte bližšie k ľuďom," uviedol promotér podujatia Jozef Murín.


Na štarte pretekov v disciplíne big air by nemal chýbať ani víťaz predchádzajúceho ročníka Kalle Järvilehto z Fínska. "Neviem sa dočkať akcie aj nového strediska. Na tomto podujatí jazdíme s mojím tímom už pekných pár rokov. Uprednostňujeme ho pred inými akciami vďaka úrovni, kvalite organizácie a skvelej dvojdňovej zábave,“ povedal Järvilehto. Na ceste za obhajobou prvenstva bude súperiť so skokanmi širšej európskej špičky zo Švédska, Nórska, Švajčiarska, Nemecka, Slovinska, Čiech a tiež Slovenska.


Premiérový ročník Sony Xperia Snowboard Festu sa konal v roku 1999 v stredisku Drienica. Odvtedy prešlo podujatie veľkým progresom a v súčasnosti je ako jediné na Slovensku zaradené do seriálu World Snowboard Tour. Nepatrí však do kategórie Elite, ale figuruje medzi podujatiami "International".


V piatok 12. februára sú na programe súťaže pre divákov, oficiálny tréning a sprievodný kultúrny program. O deň neskôr tréningy (10.00), kvalifikácia (12.30), semifinále (14.00) a finále (15.30). Chýbať opäť nebude ani sprievodný kultúrny program.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies