Snoubordistka vyletela z trate a narazila do stromu

NETKY.SK • 4 Február 2014, 18:04 • 2 min
Snoubordistka vyletela z trate a narazila do stromu

POPRAD - Horská služba upozorňuje návštevníkov lyžiarskych stredísk na vyššie riziko vzniku úrazu.

slovakia

left justify in out

Horskí záchranári z Nízkych Tatier dnes dopoludnia zasahovali v Jasnej, kde sa zranila poľská snoubordistka. Na trati medzi Lukovou a Priehybou snoubordistka nezvládla jazdu, vyletela z trate a narazila do spadnutého stromu. S podozrením na poranenie chrbtice jej horskí záchranári poskytli neodkladné ošetrenie a zranenú pomocou lán vytiahli z lesa na zjazdovku. Následne ju na kanadských saniach transportovali k domu horskej služby v Jasnej, kde ju odovzdali privolanej posádke Rýchlej zdravotnej pomoci, informovala Horská záchranná služba.

Horská služba upozorňuje návštevníkov lyžiarskeho strediska, že zjazdovky sú vplyvom silného vetra ľadové a tvrdé, pričom okolie zjazdových tratí je bez dostatočnej snehovej pokrývky, čo značne zvyšuje riziko úrazu. V stredisku Jasná v Nízkych Tatrách mali horskí záchranári len dnes popoludní desať výjazdov k pádom lyžiarov na zjazdovke. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona