Snoubordistka Medlová opäť dostala pozvánku na prestížne podujatie X Games

NETKY.SK • 23 November 2016, 15:52 • 2 min
Snoubordistka Medlová opäť dostala pozvánku na prestížne podujatie X Games

ALPENSIA - Klaudia Medlová si po roku zopakuje účasť na prestížnych X Games.

slovakia

left justify in out

Slovenskú snoubordistku oslovili priamo organizátori a poslali jej pozvánku na podujatie, ktoré sa uskutoční 23.-29. januára 2017 v coloradskom stredisku Aspen. Medlová bude štartovať v jednej z jej dvoch obľúbených disciplín - slopestyle. TASR informoval Medlovej tréner Marek Hliničan.

 

"Klaudia dostala osobnú pozvánku na najprestížnejšie svetové podujatie s 20-ročnou tradíciou, na ktoré pozývajú len najlepších športovcov sveta venujúcich sa extrémnym športom. Medzi sedmičkou pozvaných snoubordistiek bude napríklad olympijská šampiónka Jamie Andersonová alebo nórska hviezda Silje Norendalová. Chýbať nebude minuloročná víťazka X-Games Kanaďanka Spencer O'Brienová," uvádza sa v stanovisku úseku snoubordingu Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA).

 

Vlani na X Games obsadila Medlová pri svojej premiére 7. priečku. Momentálne sa 23-ročná olympijská nádej pre hry v Pjongčangu chystá na prvé preteky v novej sezóne v kórejskej Alpensii, kde sa v rámci seriálu Svetového pohára FIS predstaví spolu so sestrou Zuzanou v Big Air.

 

Snoubordistka Klaudia Medlová vstúpi v noci na piatok SEČ do novej sezóny na podujatí Svetového pohára v kórejskej Alpensii. V kvalifikácii jej obľúbenej disciplíny Big Air sa predstaví spoločne so sestrou Zuzanou. Cieľom skúsenejšej zo sesterského dua je atakovanie pódiového umiestnenia, iba 18-ročná Zuzana má pri jej druhom štarte na pretekoch SP skromnejšie vyhliadky a za úspech bude považovať umiestnenie v prvej pätnástke štartového poľa. Eliminačné skoky sa začínajú v piatok o 0.40 SEČ, semifinále, resp. finále ženského Big Air je na programe v noci na sobotu o 02.00/05.00 SEČ.

 

Po vlaňajšom úspešnom debute v seriáli World Snowboard Tour (WST) tvoria tentoraz gro v kalendári 23-ročnej freestyleovej špecialistky podujatia Svetového pohára FIS. Dôvod je jasný - len na nich môže zbierať body do rebríčka olympijskej kvalifikácie pre hry v Pjongčangu 2018. "Tento rok už sa začínajú kvalifikačné preteky na zimné olympijské hry, takže okrem prípadných pozvánok na top preteky World Snowboard Tour ako X Games, Dew Tour a Burton US Open, sa Klaudia predstaví aj vo Svetovom pohári. Medzi jej absolútnu prioritu budú patriť aj majstrovstvá sveta, ktoré sa v marci uskutočnia v španielskej Sierra Nevade," informoval reprezentačný tréner Marek Hliničan.

 

Momentálne najúspešnejšia slovenská snoubordistka absolvovala v lete finančne nákladné sústredenie v Austrálii. Nie všetko však na ňom vyšlo podľa predstáv: "Strávili sme mesiac v stredisku Perisher, ktoré ponúka top podmienky na trénovanie. Ako to však už na južnej pologuli chodí, počasie nám veľmi neprialo a vydarených dní, keď sa dalo naozaj kvalitne trénovať, bolo menej," mrzelo Hliničana. Na druhej strane však záverečná príprava v rakúskom Stubai splnila účel. "Stretli sa tam viaceré reprezentačné tímy. Podmienky v Rakúsku boli naozaj skvelé. Klaudia pracovala na zdokonalení tzv. signature tricks s netradičným chytením dosky, čo by jej mohlo vyniesť vyššie bodové ohodnotenia v prípade čistého prevedenia," naznačil Hliničan.

 

Jeho zverenka v predminulej sezóne zažiarila na svahoch. Na SP v kanadskom Stonehame obsadila tretie miesta v Big Air i slopestyle, predtým na MS v Kreischbergu získala bronzovú medailu v slopestyle. Po vlaňajšej "oddychovej" sezóne, v ktorej nepociťovala tlak na výsledky, ju čaká olympijské vábenie a výzva vybojovať si premiérovú účasť pod piatimi kruhmi.

 

"Prioritou tejto zimy je bezproblémový zisk miestenky na ZOH 2018. Podriadime tomu všetko a veríme, že Klaudia bude úspešná. Okrem toho chceme v rámci 'sveťáku' skončiť do tretieho miesta," dodal pre TASR Hliničan.

 

Klaudia Medlová by sa po návrate z Kórejskej republiky mala najbližšie predstaviť v sobotu 3. decembra na Svetovom pohári v Mönchengladbachu (Big Air).

 

program SP v Alpensii, Big Air (v SEČ):

 

piatok 25. novembra: 0.40-02.57 kvalifikácia žien /K. a Z. MEDLOVÉ/, 03.35-08.02 kvalifikácia mužov

sobota 26. novembra: 02.00-02.54 semifinále m+ž, 05.00-06.22 finále m+ž

 

Kalendár Klaudie Medlovej na sezónu 2016/2017:

 

25.-26.11. SP FIS, Big Air (Alpensia/Kór. rep.)

3.12. SP FIS, Big Air (Mönchengladbach/Nem.)

10.-13.12. Dew Tour, slopestyle (Breckenridge/USA) *

16.-17.12. SP FIS, Big Air (Copper Mountain/USA)

6.-7.1. 2017 SP FIS, Big Air (Moskva/Rus.)

16.-21.1. WST - Laax Open, slopestyle (Laax/Švajč.)

23.-29.1. X Games, slopestyle (Aspen/USA)

25.-27.1. SP FIS, slopestyle (Seiser Alm/Tal.)

1.-4.2. SP FIS, slopestyle (Mammoth/USA)

9.-12.2. SP FIS, Big Air slopestyle (Stoneham/Kan.)

27.2.-4.3. Burton US Open, slopestyle (Vail/USA) *

7.-19.3. MS FIS, Big Air slopestyle (Sierra Nevada/Šp.)

24.-25.3. SP FIS, slopestyle (Špindlerův Mlýn/ČR)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona