Snoubording: Počasie roztápa U-rampu, organizátori menili program

NETKY.SK • 11 Február 2014, 09:43 • 2 min
Snoubording: Počasie roztápa U-rampu, organizátori menili program

ČERVENÁ POĽANA - Slnečné počasie a teploty vysoko nad bodom mrazu robia veľké problémy organizátorom na ZOH v Soči. Poslednými, ktorí sa museli prispôsobiť vrtochom počasia, sú snoubordisti na U-rampe.

slovakia

left justify in out

Pretekári mali pôvodne v utorok o druhej hodine ruského času (11.00 SEČ) odjazdiť kvalifikáciu. Organizátori však zmenili formát súťaže a posunuli štart pretekov. Od 18.30 miestneho času (15.30 SEČ) sa tak pôjde tzv. semifinále, z ktorého najlepších dvanásť postúpi do večerného finále so začiatkom o 21.30 h (18.30 SEČ).

Snoubordisti majú problémy s U-rampou v Soči od začiatku. V pondelok museli organizátori upraviť jej tvar. Američan Shaun White, ktorý útočí na tretie olympijské zlato z U-rampy v rade, aj jeho krajan Danny Davis sa sťažovali, že trať je bokoch príliš kolmá, čo sťažovalo jazdcom život najmä pri dopadoch a následnom nájazde na nasledujúci skok.

Ani po úprave neboli pretekári úplne spokojní. "Človek sa pri jazde strašne narobí. Má to byť zábava, ale táto trať je riadna drina," citovala Američana Davisa agentúra Reuters. Jeho krajanka Hannah Teterová už taká diplomatická nebola a U-rampu v Soči označila za "odpad".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies