Snoubording-MS: Klaudia Medlová štvrtá vo finále big air

NETKY.SK • 24 Január 2015, 19:02 • 2 min
Snoubording-MS: Klaudia Medlová štvrtá vo finále big air

KREISCHBERG - Slovenská reprezentantka Klaudia Medlová nepridala do svojej zbierky ďalšiu medailu na majstrovstiev sveta v snoubordingu v rakúskom Kreischbergu, keď vo finále disciplíny big air skončila štvrtá.

slovakia

left justify in out

Zlato si vybojovala Elena Könzová zo Švajčiarska pred Fínkou Merikou Enneovou, bronz získala ďalšia Švajčiarka Sina Candrianová. Klaudia Medlová už na MS v Kreischbergu získala bronzovú medailu v slopestyle.

 

Vo finále sa poltuctu pretekárok rátali dve najvydarenejšie kolá z troch. Dvadsaťjedenročná Liptáčka mala najlepšie tretie a prvé kolo (74,75 a 62,00), nerátalo sa jej druhé (41,00). Nedarilo sa víťazke kvalifikácie, Lia-Mara Böschová zo Švajčiarska skončila až piata. 

 

Štart slovenskej pretekárky bol vo finále ohrozený, pretože sa v piatok zranila. "Bolo otázne, či Klaudia vôbec nastúpi, pretože v piatok si narazila priehlavok. Ráno to mala dosť opuchnuté, ale napokon sme sa rozhodli štartovať. Vedeli sme, že to bude cez bolesť a utrpenie. Napokon vládne veľká spokojnosť, veď je to štvrté miesto. Klaudia bola dosť unavená už po slopestyle, väčšina dievčat si vybrala len jednu z týchto disciplín. Chceli sme zabojovať o medailu aj v big air. Ak by sa nezranila, predviedla by naplánované zaujímavé nové triky. Takto sme nechceli, aby sa 'zničila'," povedal pre agentúru SITA Medlovej tréner Marek Hliničan. 

 

V Kreischbergu sa vôbec prvýkrát konala súťaž big air na MS v ženskej kategórii, doteraz v nej súťažili iba muži. 

Majstrovstvá sveta v snoubordingu - Kreischberg (Rak.) - sobota: 

BIG AIR - finále - výsledky: 


Ženy: 1. Elena Könzová (Švaj.) 157,75 bodu, 2. Merika Enneová (Fín.) 148,75, 3. Sina Candrianová (Švaj.) 143,25, 4. Klaudia Medlová (SR) 136,75, 5. Lia-Mara Böschová (Švaj.) 126,50, 6. Urška Pribošičová (Slovin.) 63,50 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies