SNOPK dnes predstavuje východ Slovenska potenciálnym investorom

NETKY.SK • 24 Marec 2011, 13:03 • 2 min
SNOPK dnes predstavuje východ Slovenska potenciálnym investorom

SNOPK dnes predstavuje východ Slovenska potenciálnym investorom

slovakia

left justify in out

Slovensko-nemecká obchodná a priemyselná komora (SNOPK) dnes zorganizovala pre zástupcov podnikateľskej sféry z domova a zahraničia návštevu viacerých výrobných spoločností s nemeckou majetkovou účasťou situovaných v mestách Michalovce a Košice.
      Cieľom dnešného stretnutia je predstavenie východoslovenského regiónu potenciálnym investorom a naštartovanie vzájomnej spolupráce medzi domácimi a zahraničnými výrobcami.
      Ako prvú dnes navštívili zástupcovia pozvaných subjektov firmu Michatek v Michalovciach, ktorá je dodávateľom komponentov pre domáce spotrebiče a výrobcom mechanických a dekoratívnych dielov z nerezovej ocele, plastu a hliníka. Je zároveň producentom elektrických a plynových spotrebičov pre kuchyne.
      "Na našej pôde sme dnes privítali spoločnosti s rôznym predmetom podnikania. Môžeme tak získať nových potenciálnych dodávateľov a nadviazať novú spoluprácu," uviedol na margo dnešného podujatia generálny riaditeľ spoločnosti Michatek Rainer Steinberger.
      "Idem nám aj o spájanie členských firiem SNOPK pôsobiacich na východe Slovenska, no zároveň chceme propagovať tento región ako priestor pre investorov, kde úspešne pôsobia nemecké spoločnosti," uviedol počas návštevy Michateku výkonný člen predstavenstva SNOPK Guido Glania. Dodal, že na dnešné stretnutie pozvali aj podnikateľov z Maďarska, ktorým chcú takisto predstaviť potenciál tohto regiónu.
      Glania poznamenal, že v tejto lokalite mešká výstavba cestnej infraštruktúry, ktorá by mohla investorov ešte viac motivovať k podnikateľským aktivitám. "Dúfame, že sa to v budúcnosti zlepší, aby bol región z hľadiska spojenia ešte zaujímavejší," uzavrel výkonný člen predstavenstva SNOPK s tým, že podobné stretnutia podnikateľov budú na východe Slovenska iniciovať v budúcnosti ešte častejšie ako doteraz.  
      Zástupcovia vyše 20 slovenských, nemeckých a maďarských firiem sa dnes bližšie zoznámia aj s výrobnými procesmi v ďalších spoločnostiach so sídlom v Michalovciach a Košiciach. Navštívia michalovské výrobné prevádzky spoločnosti BSH Drives and Pumps a košickej spoločnosti Handtmann Slovakia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona