Snoop Dogg a Wiz Khalifa čelia žalobe za zranenia na koncerte

NETKY.SK • 25 August 2016, 12:50 • 2 min
Snoop Dogg a Wiz Khalifa čelia žalobe za zranenia na koncerte

LOS ANGELES - Americkí rapperi Snoop Dogg a Wiz Khalifa čelia žalobe, ktorú na nich podali sedemnásti zranení návštevníci ich nedávneho koncertu v Camdene v New Jersey. Interpretov zažalovalo celkovo 14 fanúšikov a traja zamestnanci koncertnej haly BB&T Pavilion, v ktorej sa 5. augusta konalo ich spoločné vystúpenie.

slovakia

left justify in out

Zábradlie, ktoré delilo miesta na státie od jedného z pódií, vtedy neudržalo nápor fanúšikov a zrútilo sa, pričom približne päťdesiat z nich spadlo z výšky asi troch metrov na betónovú cestu pod pódiom. Podľa miestnych záchranárov sa zranilo 42 ľudí, ktorých následne previezli do priľahlých nemocníc. Podujatie ihneď po incidente rozpustili.

 

Podľa žaloby podanej v stredu na jednom z philadelphských súdov, obaja rapperi vyzývali ľudí, aby sa nahrnuli dopredu, čím podľa právnikov poškodených z veľkej časti zapríčinili incident. Ako uviedli, spoločnosť prevádzkujúca halu rovnako ako interpreti nevykonali dostatočné bezpečnostné opatrenia, čo viedlo k zraneniam ich klientov. Niektorí z nich utrpeli početné zlomeniny, natrhnutia väzív a šliach či psychickú ujmu. V prípade jedného z poškodených pád údajne viedol k zlomenine chrbtice. Žiadajú preto bližšie nešpecifikované odškodné a vykonanie obhliadky haly, aby určili príčinu incidentu.

 

Snoop Dogg, vlastným menom Calvin Cordozar Broadus Jr., debutoval albumom Doggystyle (1993). Nadviazal naň štúdiovkami ako napríklad Tha Doggfather (1996), Da Game Is To Be Sold, Not To Be Told (1998), No Limit Top Dogg (1999), Tha Blue Carpet Treatment (2006), Ego Trippin' (2008), Doggumentary (2011) alebo Coolaid (2016). So spomínaným Wiz Khalifom nahral štúdiovku Mac & Devin Go To High School (2011). Tá bola zároveň soundtrackom rovnomenného filmu z roku 2012, v ktorom si obaja rapperi zahrali. Ako herec sa predstavil tiež v snímkach Training Day (2001), Starsky a Hutch (2004), Nájomníci (2005) alebo Scary Movie 5 (2013).

 

Wiz Khalifa, vlastným menom Cameron Jibril Thomaz, vydal prvý album Show And Prove v roku 2006, po ktorom nasledovala nahrávka Deal Or No Deal (2009). Preslávil sa však až hitom Black And Yellow z albumu Rolling Papers (2011). Na konte má okrem spomínanej štúdiovky so Snoop Doggom tiež nahrávky O.N.I.F.C. (2012), Blacc Hollywood (2014) a Khalifa (2016). S predposlednou menovanou sa mu podarilo dobyť americký rebríček Billboard 200. Na konte tri Billboard Music Awards ako aj desať nominácií na Grammy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies