Snooker: Bingham získal prvý titul majstra sveta

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 08:07 • 2 min
Snooker: Bingham získal prvý titul majstra sveta

LONDÝN - Angličan Stuart Bingham sa stal prvýkrát v kariére majstrom sveta v snookeri. V dramatickom finále v priestoroch Crucible Theathre v Sheffielde zdolal svojho krajana a šampióna z roku 2005 Shauna Murphyno 18:15 a dosiahol životný úspech.

slovakia

left justify in out

Tridsaťosemročný Bingham prehrával 4:8, no podarilo sa mu otočiť na 15:12. Murphy síce vyrovnal na 15:15, záver však patril novej svetovej dvojke. O triumfe Binghama definitívne rozhodol frame s číslom 33, v ktorom predviedol nábeh 88. "Chcem sa poďakovať mojej mame, otcovi, manželke i celej rodine. Veľká vďaka patrí celému tímu. Krv, pot a slzy, toto všetko ma sprevádzalo počas mojej 20-ročnej profesionálnej kariéry. Teraz som sa dočkal krásnej odmeny za všetku tú tvrdú drinu," citovala slová Binghama agentúra Reuters.

 

Nový šampión bol pred tohtoročným vystúpením v Sheffielde vo štvrťfinále MS iba raz. Pre Murphyho to bolo tretie finále, za kratší koniec ťahal aj v roku 2009. "V snookeri každý túži po tom, aby bolo jeho meno vyryté na trofeji. Nepoznám hráča, ktorý by si to zaslúžil viac, ako Stuart," povedal 32-ročný Murphy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies