Snímku Deti uvedú v kinách 25. septembra

NETKY.SK • 25 August 2014, 11:29 • 2 min
Snímku Deti uvedú v kinách 25. septembra

BRATISLAVA - Očakávanú snímku slovenského režiséra Jaroslava Vojteka s názvom Deti uvedú v kinách 25. septembra.

slovakia

left justify in out

Prvý hraný film rodáka zo Žiliny bude mať svetovú premiéru 15. septembra na Medzinárodnom filmovom festivale Cinematik, ktorý sa bude konať od 10. do 15. septembra v Piešťanoch.

 

Snímka ponúkne štyri poviedky - Syn, Maratón, Kanárik a Otec. "Chcel som hovoriť o rôznych podobách vzťahov, preto som zvolil štyri príbehy. Zamýšľam sa napríklad nad vzťahom chorého chlapca, uzavretého vo svojom svete a jeho otca, ktorý sa mu napriek snahe nedokáže priblížiť, alebo sa snažím zachytiť citlivý svet dieťaťa, ktorý je surovo narušený necitlivým výsmechom otčima," uviedol Vojtek, ktorý má na konte dokumenty ako Hranica (2009) či Cigáni idú do volieb (2012). 

Na produkcii spolupracoval Mátyás Prikler, o scenár sa postaral Marek Leščák. "Našou ambíciou bolo prerozprávať príbehy s autentickou silou a emocionálnou naliehavosťou tak, aby spoločne vytvorili celok, ktorý prinúti diváka premýšľať o tom, ako by asi on reagoval v situáciách, ktoré sú pre hrdinov jednotlivých príbehov neriešiteľné," povedal Leščák. 

 

Informácie agentúre SITA poskytla PR manažérka spoločnosti MPhilms Zuzana Kizáková.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies