Snímku 38 už videlo viac ako 100-tisíc ľudí

NETKY.SK • 6 Október 2014, 16:10 • 2 min
Snímku 38 už videlo viac ako 100-tisíc ľudí

BRATISLAVA - Dokument 38 o zosnulom slovenskom hokejistovi Pavlovi Demitrovi si počas štyroch týždňov od premiéry pozrelo už viac než 100-tisíc divákov.

slovakia

left justify in out

V piatok 3. októbra symbolicky oslávili tento úspech v trenčianskom Cinemaxe, kde si zakúpil vstupenku na film stotisíci divák. K dnešnému dňu snímku videlo celkovo 103 132 divákov a v rebríčku návštevnosti domácich filmov v ére samostatnosti Slovenska je momentálne na šiestej priečke.

 

V dokumente, ktorý má byť poctou hokejovej legende, použili jeho tvorcovia dosiaľ nezverejnené zábery z Demitrovho detstva, fotografie od najbližšej rodiny, materiál z jeho úplných hokejových začiatkov, ale aj zostrihy videí zo zápasov v USA či Rusku a viaceré archívne televízne zábery. Súčasťou snímky, ktorá mala distribučnú premiéru vo štvrtok 11. septembra, sú aj rozhovory s jeho otcom, sestrami a manželkou Máriou Demitrovou. Tá sa dokonca s filmármi vybrala na miesto, kde jej manžel tragicky zahynul. Na svojho priateľa si v dokumente zaspomínali aj viacerí súčasní a bývalí hráči ako Marián Gáborík, Michal Handzuš, Marián Hossa, Zdeno Chára, Tomáš Kopecký, Keith Tkachuk, Jeremy Roenick, Miroslav Šatan alebo Peter Šťastný. 

 

Na pozadí celého filmu, s výnimkou záverečných titulkov, znie iba slovenská hudba. Pre tento krok sa rozhodli filmári zámerne, pretože Demitra vraj zo všetkého najradšej počúval práve domácu tvorbu. Medzi jeho obľúbené kapely patrila formácia Iné Kafe, ktorá sa mu dokonca rozhodla venovať najnovšiu skladbu Čiernobiela. 

 

 

Demitra zahynul 7. septembra 2011 vo veku 36 rokov pri páde lietadla Jak-42 na letisku Tunošna pri ruskom meste Jaroslavľ. Pri tragédii zomrelo 43 členov tímu KHL Lokomotiv Jaroslavľ. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies