Snímka Pinocchio spoločnosti Warner Bros má nového scenáristu

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 15:21 • 2 min
Snímka Pinocchio spoločnosti Warner Bros má nového scenáristu

USA - Americký scenárista a režisér Paul Thomas Anderson napíše novú verziu scenára pripravovanej hranej adaptácie príbehu o Pinocchiovi, ktorú chystá spoločnosť Warner Bros.

slovakia

left justify in out

Podľa magazínu The Hollywood Reporter sa 45-ročný filmár možno postará aj o réžiu titulu. V dlho pripravovanom projekte si má Pinocchiovho tvorcu Geppetta zahrať Robert Downey Jr., ktorý sa klasický príbeh snaží priniesť na plátna kín už niekoľko rokov. Zatiaľ najnovší scenár pripravil Michael Mitnick, známy prácou na filme Darca (2014). Nové prevedenie obľúbenej rozprávky Carla Collodiho v súčasnosti pripravuje aj spoločnosť Disney Pictures, pričom príbehom o marionete, ktorá si želala stať sa skutočným chlapcom, sa inšpiruje len voľne. Okrem toho nový film o Pinocchiovi pripravuje aj režisér Guillermo del Toro.

Paul Thomas Anderson má na konte šesť nominácií na Oscara. Dve sa mu podarilo získať za pôvodné scenáre filmov Hriešne noci (1997) a Magnólia (1999), ktoré aj režíroval. V roku 2008 si vyslúžil nominácie na toto ocenenie vďaka adaptovanému scenáru a réžii filmu Čierna krv (2007). Za túto snímku bol na cenu americkej Akadémie filmových umení a vied nominovaný aj ako producent v kategórii Najlepší film. Zatiaľ naposledy Andersona nominovali tento rok za adaptovaný scenár filmu Inherent Vice (2014). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona