Snímka Odviate vetrom sa stala najlepším filmom v internetovom hlasovaní

NETKY.SK • 24 Marec 2011, 12:56 • 2 min
Snímka Odviate vetrom sa stala najlepším filmom v internetovom hlasovaní

Snímka Odviate vetrom sa stala najlepším filmom v internetovom hlasovaní

slovakia

left justify in out

img

Americký veľkofilm z obdobia Občianskej vojny Odviate vetrom bol zvolený za najlepší film všetkých čias v internetovom hlasovaní, ktorý usporiadala americká televízia ABC a časopis People.
      Ďalšími dramatickými filmami, ktoré sa dostali do prvej päťky, sú Čarodejník z krajiny Oz, Krstný otec, Casablanca a ET Mimozemšťan.
      Najlepšími piatimi filmovými komédiami sú Pripútajte sa, prosím!, Monty Python a Svätý Grál, Niekto to rád horúce, Young Frankenstein a Tootsie.
      Za najlepší akčný film zvolili hlasujúci snímku Dobyvatelia stratenej archy. Najlepším kresleným filmom sa stal Leví kráľ, najlepším sci-fi filmom Hviezdne vojny a titul najlepší muzikál si vyslúžila snímka The Sound of Music.
      Forrest Gump bol vyhlásený za najúžasnejšiu filmovú postavu. Veta z filmu Odviate vetrom "Aby som bol úprimný, moja drahá, je mi to jedno," bola zvolená za najlepší filmový citát.
      Najromantickejším párom strieborného plátna sa stala Kate Winslet a Leonardo DiCaprio z Titanicu.
      Vyše 500.000 ľudí si vyberalo víťazov zo zoznamu filmových "kandidátov" nakrútených v angličtine. Tieto filmy nominovala komisia zostavená z odborníkov.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies