Sneženie vyvolalo problémy na severe Talianska: Stred a juh sužujú lejaky

NETKY.SK • 5 Február 2015, 14:29 • 2 min
Sneženie vyvolalo problémy na severe Talianska: Stred a juh sužujú lejaky

RÍM - Silné sneženie vyústilo dnes v severnom Taliansku v dopravný chaos.

slovakia

left justify in out

Na diaľnici A1 medzi Bolognou a Florenciou spôsobil čerstvý sneh značné problémy a na viacerých úsekoch tam zastavili kamiónovú dopravu. So zimným počasím zápasí aj Toskánsko a regióny Emilia Romagna, Lombardia a Piemont. Snežilo i na severovýchode Talianska, v Benátsku a oblasti Terstu. 
     

V prístavnom meste Terst dosiahol studený nárazový vietor bóra rýchlosť 112 km/h a Benátky dnes opäť bojovali so záplavami. Ráno sa hladina mora nachádzala 130 centimetrov nad normálom a keď sa rozozneli sirény, aby varovali obyvateľstvo pred vysokou vodou, znamenalo to, že v najmenej polovici historického centra treba mať pri chôdzi na nohách gumáky, opisuje tlačová agentúra DPA.

 


     

Stredné a južné Taliansko zasiahli intenzívne dažde. 
     

Na sever od Ríma vystúpila z brehov jedna rieka. Požiarnici museli pomáhať motoristom, ktorí sa dostali do problémov, pretože ulice zaplavila voda. Neďaleko od Ríma došlo tiež k zosuvu pôdy, ktorý prerušil premávku na regionálnej železničnej trati. 
     

V dôsledku zlého počasia nepremávali trajekty medzi Neapolom a ostrovmi Capri a Ischia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona