Sneženie v Nemecku komplikuje cestnú, železničnú i leteckú dopravu

NETKY.SK • 29 December 2014, 17:33 • 2 min
Sneženie v Nemecku komplikuje cestnú, železničnú i leteckú dopravu

BERLÍN/MNÍCHOV - Silné sneženie dnes výrazne narušilo plynulosť železničnej dopravy v niektorých oblastiach Nemecka. Ako informovala tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na hovorkyňu Nemeckých železníc, cestujúci musia rátať so značným meškaním.

slovakia

left justify in out

Vyvrátený strom na 150 minút zablokoval železničnú trať Berlín-Hamburg, najmenej desať vlakových súprav premávajúcich na diaľkových trasách museli odkloniť. Jednu z koľají sa podarilo v skorých popoludňajších hodinách spojazdniť, druhá bude prejazdná až dnes večer.
     

Husté sneženie spomalilo vzhľadom na problémy s výhybkami predpoludním železničnú dopravu v okolí Hannoveru a v poludňajších hodinách v okolí Mníchova.
     

Takmer celá spolková republika je medzičasom "v bielom šate".
     

Komplikáciu to znamená aj pre cestárov a motoristov, veď aj na cestných komunikáciách došlo nezriedka k dopravným nehodám a s nimi spojenému narušeniu plynulosti dopravy, aj keď tá je vzhľadom na prebiehajúce prázdniny relatívne menej hustá.
     

V severonemeckom Hamburgu sa posádky okolo stovky cestárskych vozidiel usilovali od polnoci udržať dobrý stav cestnej siete.
     

V Berlíne došlo v ranej špičke k problémom, výpadkom i meškaniam súprav tamojšej MHD.
     

Z Lipska/Halle i Stuttgartu hlásili aj omeškania v leteckej doprave.
     

Niekoľko letov zrušili a iné vypravili s oneskorením aj na najväčšom letisku krajiny vo Frankfurte nad Mohanom.
     

V bavorskom Oberstdorfe, kde museli v nedeľu po viacerých beznádejných pokusoch zrušiť prvé preteky tradičného Turné štyroch mostíkov skokanov na lyžiach, sa dnes v podvečerných hodinách pokúsia o úspešný reparát, ak nebude proti opäť silný vietor.
     

Rekordne nízku teplotu namerali počas uplynulej noci v Nemecku v obci Altheim v Bádensku-Württembersku, kde ortuť teplomerov klesla až na 24 stupňov pod bodom mrazu.
     

Všetci vyznávači zimných športov sa však môžu naplno tešiť z ideálnych podmienok.
     

Na svahoch Álp v Bavorsku by malo do utorka pribudnúť ďalších 50 centimetrov nového snehu, predpovedajú nemeckí meteorológovia. Na Nový rok by navyše mali oblaky "odtiahnuť" a horské oblasti by mali zaliať lúče slnka, čo sľubuje nádherné počasie pre stúpencov lyžovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona