Sneženie spôsobilo liptovským a oravským cestárom rušnú noc

NETKY.SK • 6 Október 2016, 10:40 • 2 min
Sneženie spôsobilo liptovským a oravským cestárom rušnú noc

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Liptovskí a oravskí cestári majú za sebou náročnú noc plnú zásahov. Situácia na cestách je však v súčasnosti po pretrvávajúcom nočnom snežení stabilizovaná, všetky komunikácie sú zjazdné.

slovakia

left justify in out

"Máme za sebou mimoriadne rušnú noc. Zasahovali sme na cestách prvej, druhej aj tretej triedy, odstraňovali sme sneh, ale aj popadané konáre či elektrické vedenie," uviedol pre TASR riaditeľ Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja (SC ŽSK) - závod Liptov Martin Kögel. Ako ďalej uviedol, cesty sú momentálne vlhké. Najviac snehu, až 40 centimetrov, napadlo počas noci na horskom priechode Huty, kde sa môže nachádzať vrstva kašovitého snehu.

 

Podobné skúsenosti mali aj cestári na Orave. "Na horských priechodoch v okolí Dolného Kubína a Námestova napadlo do 15 centimetrov snehu, v okolí Tvrdošína až do 30 centimetrov. Sneh je veľmi ťažký a mokrý, preto polámal konáre, ktoré sme museli odstraňovať. Najhoršia situácia bola v Oraviciach," povedal Ivan Dauda zo SC ŽSK - závodu Orava s tým, že na Orave pracovalo v noci v teréne desať sypačov, niektoré z nich ešte v týchto chvíľach dočisťujú úseky.

 

"Situáciu priebežne monitorujeme. V prípade ďalšieho sneženia je potrebná technika pripravená na nasadenie do prevádzky. Vodičom odporúčame, aby boli maximálne opatrní," upozorňujú cestári.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies