Sneženie aktivovalo zimnú údržbu v Košickom kraji, Pačanský kopec uzavreli

NETKY.SK • 6 Apríl 2023, 16:15 • 2 min
Sneženie aktivovalo zimnú údržbu v Košickom kraji, Pačanský kopec uzavreli

KOŠICE - Krajskí cestári v Košickom samosprávnom kraji (KSK) pre počasie s hustým snežením vo štvrtok aktivovali dispečerskú službu, ako aj zimnú údržbu vo všetkých okresoch. Sneženie komplikuje dopravu.

slovakia

left justify in out

"Pačanský kopec je dočasne až do odvolania uzavretý," uviedol popoludní hovorca KSK Michal Hudák. Situačný stupeň zatiaľ podľa neho nebolo potrebné vyhlásiť v žiadnom okrese, krátkodobo zhruba dve hodiny dopoludnia trval lokálne v Kráľovskom Chlmci, kde sa skrížili kamióny, následne bol zrušený. Mimo Pačanského kopca nebola nutnosť uzatvorenia krajských ciest, lokálne sa však vyskytovali komplikácie a autá sa na viacerých úsekoch šmýkali a dochádzalo k nehodám.

 

V teréne sú vozidlá zimnej údržby, ktorá inak oficiálne končí 31. marca. Zimnú údržbu aktivovali aj v meste Košice. "Aktuálne máme na cestách šesť veľkých sypačov a štyri malé, ktoré sa starajú predovšetkým o kopcovitý terén a trasy MHD. Všetky mechanizmy a ľudia ostávajú v pohotovosti minimálne najbližšie dve noci," povedal hovorca mesta Dušan Tokarčík. Dopravný podnik mesta Košice dopoludnia hlásil, že autobusy prechodne neobsluhovali niektoré zastávky MHD, ako Heringeš, Zelená stráň, Kavečany, Zoologická záhrada či Jahodná. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona