Sneženie a mrznúci dážď spôsobili v USA rušenie letov a výpadky elektriny

NETKY.SK • 7 December 2013, 08:55 • 2 min
Sneženie a mrznúci dážď spôsobili v USA rušenie letov a výpadky elektriny

WASHINGTON - Husté sneženie a mrznúci dážď skomplikovali dnes život obyvateľom rozsiahlych oblastí na juhu strednej časti Spojených štátov. Zrušených bolo viac ako tisíc letov a približne 300.000 ľudí zostalo bez elektriny. Podľa televízie CNN si zimné búrky vyžiadali už najmenej štyri životy.

slovakia

left justify in out

Sneženie alebo mrznúci dážď zaznamenali od stredného Texasu až po údolie rieky Ohio. Najhoršia situácia bola v okolí texaského Dallasu a v susedných štátoch Arkansas a Oklahoma. Podľa ťarchou ľadu padali stromy a trhali sa elektrické vedenia. 

Jeden obyvateľ Arkansasu prišiel v noci nadnes o život, keď na jeho obytný príves spadol strom. Ďalšie tri osoby zahynuli pri dopravných nehodách súvisiacich s počasím - jedna v Texase a dve v Oklahome. 

Guvernérka Oklahomy Mary Fallinová vyhlásila kvôli zimným búrkam krízový stav vo všetkých 77 okresoch štátu, rovnaké opatrenie prijala aj Oklahoma. Tamojšie úrady zaznamenali už najmenej 116 zranených, väčšinou pri dopravných nehodách alebo pádoch na zľadovatených povrchoch. V oblasti Dallasu zostalo bez dodávok elektriny viac ako 260.000 ľudí. Organizátori s ohľadom na počasie zrušili dallaský maratón plánovaný na nedeľu. Podľa CNN bolo dnes v Dallase chladnejšie (mínus tri stupne Celzia) než v Anchorage na Aljaške (mínus jeden stupeň). 

Celkovo bolo v postihnutých štátoch zrušených viac ako 1000 letov, väčšina z toho na medzinárodnom letisku Dallas-Fort Worth. V mnohých mestách v Texase, Arkansase a Oklahome dnes zrušili školské vyučovanie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies