Snemovňa stále dôveruje Babišovej vláde, prežila včerajšie hlasovanie

NETKY.SK • 27 Jún 2019, 06:25 • 2 min
Snemovňa stále dôveruje Babišovej vláde, prežila včerajšie hlasovanie

PRAHA - V českom parlamente sa včera hlasovalo o dôvere pre vládu premiéra Andreja Babiša v súvislosti s jeho stretom záujmov. Poslanecká snemovňa mu však naďalej verí.

slovakia

left justify in out

Hlasovanie iniciovala opozícia, pričom za vyslovenie nedôvery bolo 85 poslancov zo 101 potrebných. Proti sa vyslovilo 85 poslancov, ďalších 12 sa hlasovania zdržalo a 18 bolo ospravedlnených. Pred hlasovaním sa uskutočnila 17 hodín trvajúca schôdza.

 

img

 

Túto vyčerpávajúcu schôdzu zvolali strany ODS, Piráti, KDU-ČSL, TOP 09 a Starostovia a nezávislí patriace k opozícii. Vyzbierali 66 podpisov, čo stačilo na to, aby sa uskutočnila. Diskutovalo sa od stredajšieho dopoludnia a pokračovali až do štvrtkového skorého rána. Podľa počtu poslancov za jednotlivé strany však bolo od začiatku jasné, že napriek snahám k vysloveniu nedôvery nedôjde. Opozícia oproti ANO a ČSSD podporovanej komunistami jednoducho nemala dostatok hlasov.

 

img

 

Vláda súčasného českého premiéra mala teda podporu troch silných strán. Tie majú dokopy z 200 členov Snemovne 108 hlasov, takže bolo nereálne, aby opozícia získala potrebných 101.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies