Snemovňa reprezentantov schválila financie na boj proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 5 December 2014, 07:29 • 2 min
Snemovňa reprezentantov schválila financie na boj proti Islamskému štátu

WASHINGTON - Americká Snemovňa reprezentantov schválila vo štvrtok finančné prostriedky na operácie proti militantnej organizácii Islamský štát a na výcvik sýrskych povstalcov.

slovakia

left justify in out

Opatrenie, ktoré je podľa agentúry DPA súčasťou návrhu výdavkov na obranu, musí ešte schváliť Senát. Šéf Bieleho domu Barack Obama žiadal vyčleniť na boj proti Islamskému štátu a na výcvik sýrskych povstalcov 5,6 miliardy dolárov.
      

"V čoraz nebezpečnejšom svete, v ktorom Amerika čelí nárastu extrémizmu a nestability v zahraničí, Zákon pre autorizáciu národnej obrany (NDAA) pre fiškálny rok 2015 zaisťuje americkú bezpečnosť a poskytuje zdroje potrebné na silnú obrannú a zahraničnú politiku," konštatoval líder republikánskej väčšiny v snemovni Kevin McCarthy.
      

Opatrenie taktiež zakazuje prepravovať do Spojených štátov ľudí zadržiavaných na americkej vojenskej základne Guantánamo na Kube, dodala DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies