Snemovňa reprezentantov Rhode Island odobrila homosexuálne manželstvá

NETKY.SK • 25 Január 2013, 08:01 • 2 min
Snemovňa reprezentantov Rhode Island odobrila homosexuálne manželstvá

Snemovňa reprezentantov Rhode Island odobrila homosexuálne manželstvá - Politika Snemovňa reprezentantov amerického štátu Rhode Island vo štvrtok drvivou väčšinou schválila zákon, ktorý umožní manželské zväzky osôb rovnakého pohlavia. Po miestami emotívne

slovakia

left justify in out

img

Snemovňa reprezentantov amerického štátu Rhode Island vo štvrtok drvivou väčšinou schválila zákon, ktorý umožní manželské zväzky osôb rovnakého pohlavia.

Po miestami emotívnej diskusii, ktorá sa týkala občianskych práv, náboženstva a podstaty manželstva, poslanci zákon prijali pomerom hlasov 51 ku 19. Teraz o bude o zákone hlasovať 75-členný Senát, kde je ale jeho osud ťažko predpovedateľný, uviedla agentúra AP. Predpokladá sa však, že aj tam zákon nakoniec prejde.

"Bola to dlhá cesta," povedal po hlasovaní predseda snemovne Gordon Fox, ktorý je sám gay a už od roku 1997 presadzuje legislatívu týkajúcu sa zväzkov osôb rovnakého pohlavia.

Silno katolícky Rhode Island bol posledným zo šiestich štátov Nového Anglicka, neformálneho regiónu na severozápade USA, ktorý nelegalizoval homosexuálne manželstvá.

Homosexuálne manželstvá sú momentálne legálne v deviatich amerických štátoch - Connecticute, Iowe, Maine, Marylande, Massachusetts, New Hampshire, New Yorku, Vermonte, Washingtone - a v District of Columbia. Uznávajú ich aj dva kmene domorodých Američanov, Kalifornia, kde boli krátko povolené v roku 2008, ich uznáva podmienečne.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies