Snemovňa reprezentantov neschválila ukončenie sledovacieho programu NSA

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 09:17 • 2 min
Snemovňa reprezentantov neschválila ukončenie sledovacieho programu NSA

WASHINGTON - Americká Snemovňa reprezentantov schválila v stredu pokračovanie programu zhromažďovania údajov o telefonátoch miliónov Američanov v rámci boja proti terorizmu.

slovakia

left justify in out

Členovia snemovne odmietli návrh na ukončenie sledovacieho programu Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) pomerom hlasov 217:205, informovala tlačová agentúra Associated Press.

Program napadol republikánsky kongresman Justin Amash ako nevyberavé zhromažďovanie údajov o telefonátoch. Jeho návrh by musel okrem Snemovne reprezentantov schváliť a aj Senát a podpísať ho prezident.

Proti iniciatíve sa dôrazne stavali Biely dom, experti na národnú bezpečnosť v Kongrese i vedúci predstavitelia Republikánskej strany. snahy Amasha podporili niektorí konzervatívci a liberálni demokrati.

Neúspech návrhu však zrejme nezastaví diskusiu týkajúcu sa práv na súkromie a úsilia vlády zabrániť teroristickým útokom, dodáva AP.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies