AKTUALIZOVANÉ Americký Senát už schválil Trumpovu daňovú reformu

NETKY.SK • 20 December 2017, 06:31 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Americký Senát už schválil Trumpovu daňovú reformu

WASHINGTON - Republikáni v Senáte amerického Kongresu schválili najrozsiahlejšiu daňovú reformu v USA za viac ako tri desaťročia a nasledovať bude záverečné hlasovanie v Snemovni reprezentantov, ktoré má byť ešte v stredu.

slovakia

left justify in out

Snemovňa návrh zákona schválila už skôr v utorok, ale Senát musel urobiť malé zmeny, aby zákon neporušoval senátne pravidlá o rozpočte. Za reformu hlasovalo 51 senátorov, proti bolo 48, pričom ju podporili všetci republikáni a odmietli všetci demokrati.

 

Daňová reforma, ktorá znamená redukciu daní v najbližšom desaťročí o takmer 1,5 bil. USD, nadobudne platnosť v januári. Nový zákon znižuje daň z príjmov korporácií z úrovne 35 percent na 21 percent. Horná sadzba dane z príjmov fyzických osôb sa zníži z 39,6 percenta na 37 percent. U zamestnancov sa zmeny pri zdaňovaní ich výplat prejavia vo februári.

 

Spomínaná legislatíva je považovaná za najrozsiahlejšiu daňovú reformu v USA za posledných vyše 30 rokov. Reformu označuje americký prezident Trump za "vianočný darček" pre Spojené štáty.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona