Snehovú kráľovnú urobí spevavou dievčenský voiceband

NETKY.SK • 26 Október 2010, 07:24 • 2 min
Snehovú kráľovnú urobí spevavou dievčenský voiceband

Snehovú kráľovnú urobí spevavou dievčenský voiceband

slovakia

left justify in out

img

Prvým premiérovým titulom novovzniknutého divadla Malá scéna STU bude Snehová kráľovná - rozprávka o skutočnej láske a priateľstve, ktoré roztopia aj tie najchladnejšie srdcia. "Nakopol nás na to umelecký šéf Števo Korenči, Andersenove príbehy a rozprávky sú úžasné a zaujímavé, viac-menej sa nedá vybrať zle, keď už si vyberieme Andersena," komentoval pre TASR zdramatizovanie pôvabnej rozprávky Juraj Bielik, jeden z autorskej a režisérskej dvojice, ktorú dopĺňa Anton Korenči. Autori spoločne priznali, že v otázke výberu premiérového titulu, ktorý si diváci pozrú po prvý raz 30. a 31. októbra, zohralo svoju úlohu aj prichádzajúce zimné obdobie.
Rozprávka Snehová kráľovná, ktorá vznikla na motívy slávneho príbehu H. Ch. Andersena, rozvíja tradíciu úspešných detských titulov komorného profesionálneho divadla a.ha (Janko a Marienka, Malá morská víla). Súbor bude vo svojich aktivitách pokračovať pod vedením principála a herca Jána Kronera v nových priestoroch a pod novým názvom Divadlo Malá scéna STU.
Posledný októbrový víkend privíta v novom divadle detských i dospelých divákov zlá kráľovná, kamaráti Kay a Gerda, starý havran, rozprávajúci sob, ožívajúce stromy, spievajúce kvety a ďalšie rozprávkové bytosti. Titulnú postavu zverili autori herečke Anne Javorkovej. "Spolupracovala s a.ha už predtým v dvoch inscenáciách, mala skúsenosť s ľuďmi z divadla a typologicky aj ľudsky nám do toho úplne automaticky napadla," vysvetlil autor a režisér Anton Korenči, ktorý ocenil, že Javorková napokon súhlasila so spoluprácou.
V príbehu o chladnej Snehovej kráľovnej sa bude veľa spievať. "Priam sme to na tom postavili, vymysleli sme si tam štvorčlenný dievčenský voiceband, ktorý bude sprevádzať celou inscenáciou spevom, dievčatá budú vytvárať naživo scénickú hudbu," predstavil Bielik "spevavú" hru a úlohy Lenky Dubníčkovej, Lenky Prokopovej, Anny Repkovej a Barbory Švidraňovej.
V Snehovej kráľovnej ďalej účinkujú Rebeka Poláková, Daniel Fischer, Andrea Vozárová a Dušan Musil. Scénu a kostýmy vytvorili Barbora Gálisová a Lucia Šedivá. Predstavenie je vhodné pre deti od štyroch rokov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies