Na horských priechodoch Donovaly, Šturec a Čertovica sneží, cestári sú v teréne

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 11:21 • 2 min
Na horských priechodoch Donovaly, Šturec a Čertovica sneží, cestári sú v teréne

DEMÄNOVSKÁ DOLINA – Vodičov v Demänovskej doline dnes prekvapili snehové zrážky. Viacerí mali problém dostať sa do doliny s letnými pneumatikami. V súčasnosti v doline sneží, výška pokrývky miestami dosahuje aj desať centimetrov.

slovakia

left justify in out

„Ráno sme cesty ošetrili, urobili sme posyp štrkom, napadol tam mokrý sneh,“ potvrdil pre agentúru SITA Milan Vyšný zo Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja - závod Liptov, ktorá udržiava hlavnú cestu do doliny. Situáciu na cestách budú priebežne monitorovať.


Polícia v súvislosti so sychravým počasím a zníženou viditeľnosťou vyzýva účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách. „Vodiči majú sťažené podmienky na jazdu, pretože kombinácia dažďa, mrholenia, snehu, poľadovice a mokrej vozovky si vyžaduje maximálnu koncentráciu. Pamätajte, jazdu treba vždy prispôsobiť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam i svojim schopnostiam a zručnostiam. Počítať treba aj s tým, že vo vyjazdených koľajach môže stojaca voda najmä v zákrutách spôsobiť šmyk,“ upozornil žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

 

Hoci cestári boli nastavení už na letný režim, dnešné počasie v banskobystrickom a breznianskom regióne ich neprekvapilo. Na horských priechodoch Donovaly, Šturec a Čertovica od skorého rána sneží.

 

Ako pre TASR uviedol Oto Korytár, referent prevádzky Banská Bystrica, Banskobystrická regionálna správa ciest má dnes v teréne šesť vozidiel. Horské priechody sú bez problémov zjazdné, ale vodiči by aj tak mali byť opatrní.

Dodal, že takýto vývoj počasia očakávali a po dohode so Slovenskou správou ciest boli v pohotovosti už od nedele (24.4.). V utorok (26.4.) celý deň snežilo napríklad v Telgárte v okrese Brezno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies