Snehové jazyky a záveje sa tvoria najmä v oblasti Starej Ľubovne

NETKY.SK • 12 Január 2017, 10:04 • 2 min
Snehové jazyky a záveje sa tvoria najmä v oblasti Starej Ľubovne

POPRAD/STARÁ ĽUBOVŇA – Cesty v okresoch Poprad, Kežmarok, Levoča a Stará Ľubovňa sú zjazdné, vozovky sú prevažné mokré, miestami sa vyskytuje sneh do troch centimetrov.

slovakia

left justify in out

Jaroslav Štofko zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja uviedol, že v dôsledku silného vetra sa na otvorených úsekoch ciest v oblasti Starej Ľubovne tvoria snehové jazyky a záveje.

 

Na cestách druhej a tretej triedy sa vo vyšších polohách nachádza miestami vrstva utlačeného snehu do štyroch centimetrov. Všetky horské priechody na území kraja sú zjazdné bez obmedzení. Vo Vysokých Tatrách je utlačená vrstva snehu do piatich centimetrov a na horskom priechode Magura sa miestami vyskytuje utlačený sneh do troch centimetrov.

 

Počas stredy 11. januára sa inertným materiálom na území Prešovského kraja posypalo 820 kilometrov a soľou 1627 kilometrov ciest. Podľa Štofka bolo na území kraja nasadených 69 mechanizmov, ktoré pluhmi odhrnuli sneh na 2474 kilometrov ciest.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies