Snehové jazyky a záveje sa môžu tvoriť takmer na celom Slovensku

NETKY.SK • 11 December 2012, 07:59 • 2 min
Snehové jazyky a záveje sa môžu tvoriť takmer na celom Slovensku

Snehové jazyky a záveje sa môžu tvoriť takmer na celom Slovensku - Zaujímavosti Sneh môže aj dnes komplikovať dopravu na slovenských cestách. Meteorológovia varujú, že miestami sa môžu v poobedných hodinách tvoriť snehové jazyky a záveje.

slovakia

left justify in out

img

Sneh môže aj dnes komplikovať dopravu na slovenských cestách. Meteorológovia varujú, že miestami sa môžu v poobedných hodinách tvoriť snehové jazyky a záveje.

Výstraha platí pre celú krajinu, s výnimkou južnej časti stredného Slovenska. "Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty sú zjazdné, povrch vozoviek je mokrý alebo pokrytý miestami vrstvou čerstvého snehu do troch centimetrov. Ako ďalej uvádza Slovenská správa ciest na webe zjazdnost.sk, povrch vozoviek ostatných ciest na západnom a strednom Slovensku je prevažne pokrytý vrstvou kašovitého snehu. Na východe SR sú vozovky ciest zväčša vlhké až mokré.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies