Snehová víchrica zasiahla Slovinsko i Španielsko

NETKY.SK • 6 Február 2015, 06:56 • 2 min
Snehová víchrica zasiahla Slovinsko i Španielsko

ĽUBĽANA/MADRID - Dopravné problémy v dôsledku prudkej snehovej víchrice vo štvrtok hlásili rovnako zo Slovinska, ako aj zo severu Španielska, kde policajti a vojaci museli zachraňovať okolo 400 ľudí z uviaznutých vozidiel.

slovakia

left justify in out

Španielsky štátny železničný dopravca RENFE prerušil premávku medzi regiónmi León a Astúria, zatiaľ čo jadrovú elektráreň Vandellos II na severovýchode krajiny ešte v utorok odstavil automatický systém, čo príslušný dozorný orgán pripísal víchrici.

 

Slovinské úrady vyhlásili pohotovosť a očakáva sa, že do piatku silné sneženie a vietor zasiahnu celé územie krajiny. Vlna nepriaznivého počasia je v Slovinsku označovaná za najväčšiu fujavicu počas tejto zimy. V rámci preventívnych opatrení uzavreli tri hraničné priechody pre kamiónovú dopravu a varovali ostatných motoristov, aby sa pripravili na meškania a pred odchodom na cestu načerpali dostatok paliva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies