Snehová víchrica ochromila život na severovýchode USA

NETKY.SK • 27 Január 2015, 11:18 • 2 min
Snehová víchrica ochromila život na severovýchode USA

NEW YORK - Mestá v severovýchodnej časti USA vrátane Bostonu, New Yorku a Philadelphie zápasia so snehovou víchricou, ktorá by mohla miestami zanechať až 90-centimetrovú pokrývku a spôsobiť rozsiahle pobrežné záplavy.

slovakia

left justify in out

Život v husto obývanej oblasti s vyše 35 miliónmi obyvateľov sa takmer úplne zastavil, pričom guvernéri štátov Massachusetts, Connecticut a Rhode Island prijali opatrenia na obmedzenie pohybu ľudí v prípadoch, keď to nie je nevyhnutné. Zákaz jazdiť autom platí aj meste New York a ostrove Long Island, kde porušovateľom hrozí pokuta 300 dolárov (267 eur). V New Yorku pritom od pondelňajšieho večera nepremáva metro ani autobusy.

 

 

Prerušenie premávky ohlásili aj železniční dopravcovia, zatiaľ čo aerolínie hlásia zrušenie viac ako 7700 letov. Návrat situácie do normálu sa neočakáva skôr ako v stredu večer. Takzvaný nor'easter si tiež vyžiadal zatvorenie škôl a úradov, newyorská burza však plánuje zostať v prevádzke.

 

Americká Národná meteorologická služba vydala výstrahu pred snehovou víchricou v 400-kilometrovom pásme pozdĺž severovýchodného pobrežia a okrem silného sneženia predpovedala vietor s nárazmi do rýchlosti 120 kilometrov za hodinu. Americký Severovýchod postihla podobná víchrica už aj v novembri, extrémne zimné počasie sa však odvtedy regiónu z veľkej časti vyhýbalo.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies