Snehová víchrica ochromila dopravu v Istanbule

NETKY.SK • 18 Február 2015, 13:42 • 2 min
Snehová víchrica ochromila dopravu v Istanbule

ISTANBUL - Atatürkovo medzinárodné letisko v Istanbule, ktoré je medzinárodnou dopravnou tepnou, dnes na niekoľko hodín uzavreli pre silnú snehovú víchricu, ktorej už druhý deň čelí druhé najväčšie mesto Turecka.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry DPA úrady pozastavili aj celú prevádzku mestského dopravného systému vrátane trajektov a lodnej dopravy na bosporskom prieplave.  
     

Odbavovanie príletov a odletov malo byť pôvodné pozastavené na neurčito a letecké spoločnosti očakávali zrušenie stoviek letov. Agentúra Reuters však neskôr informovala, že kompletnú prevádzku na letisku obnovili už po troch hodinách.
     

Cestná premávka sa v 15-miliónovom Istanbule v dôsledku hustého sneženia spomalila a v uliciach nastal chaos. Reuters píše o zhruba 800 dopravných nehodách, ktoré sa odohrali od začiatku sneženia v utorok večer. Všetky hlavné historické pamiatky pokryl sneh.
     

Turecká agentúra Dogan informovala o úmrtí novinára, ktorý zomrel po nevinnej guľovačke s priateľmi. Pri snehovej prestrelke omylom rozbili okno na výklade a nahnevaný majiteľ ho potom pobodal na smrť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies