Snehová víchrica ochromila Boston a Chicago, vyžiadala si najmenej 11 obetí

NETKY.SK • 3 Február 2015, 10:01 • 2 min
Snehová víchrica ochromila Boston a Chicago, vyžiadala si najmenej 11 obetí

BOSTON - Husté sneženie a mrazivé počasie pripravili v Spojených štátoch v posledných dňoch o život najmenej 11 ľudí. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na spravodajskú televíziu NBC.

slovakia

left justify in out

Obete zomreli v nedeľu a pondelok najmä pri nehodách spôsobených nepriaznivými poveternostnými podmienkami na východnom pobreží a na Stredozápade USA. 

 

Kvôli hustému sneženiu medzi Chicagom a Bostonom zostali bez elektriny desiatky tisíc ľudí.

 

V štáte Ohio zomrel muž na infarkt počas odhŕňania snehu spred svojho domu. V štáte Iowa zamrzla v nedeľu večer miestneho času 67-ročná žena, ktorá sa zdržiavala v mrazivých teplotách na záhrade. Pri Bostone zomrela ďalšia žena po závale snehom.

 

Snehová víchrica Juno sa v posledných dňoch presúvala cez najmenej 20 amerických štátov a na niekoľko dní ochromila východné pobrežie USA. Sneženie tentoraz ovplyvnilo najmä metropoly Chicago a Boston. V Bostone zostali dnes zatvorené školy.

 

 

 V Bostone namerali skoro 90 centimetrov snehu, čím bol prekonaný rekord z roku 1996.  Detroit a Boston hlásia 32 cm.

 

Kvôli hustému sneženiu a mrazom odložili bostonské úrady aj plánovaný slávnostný sprievod centrom mesta pri príležitosti osláv finále ligy amerického futbalu Super Bowl.

 

Celoštátne museli príslušné úrady zrušiť viac ako 4000 letov, pričom ďalších 4000 vypravili s meškaním.

 

Na dnes hlásia meteorológovia zmiernenie sneženia. "Metelica sa upokojí a hrozba ďalšieho sneženia sa znižuje," informovali americkí meteorológovia prostredníctvom sociálnej siete Twitter. Snehová víchrica a mrazivé počasie sa majú podľa nich presúvať smerom na Kanadu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies