Snehová nádielka v Rakúsku ovplyvnila dopravu a zvýšila lavínové nebezpečenstvo

NETKY.SK • 5 Január 2019, 16:21 • 2 min
Snehová nádielka v Rakúsku ovplyvnila dopravu a zvýšila lavínové nebezpečenstvo

VIEDEŇ - Silné sneženie v oblasti Álp malo v sobotu v Rakúsku za následok uzavretie niektorých ciest a výpadky v leteckej doprave.

slovakia

left justify in out

Na mnohých horských svahoch platí vysoký stupeň lavínového nebezpečenstva, informovala tlačová agentúra DPA.

 

Západne od Viedne zablokovali načas diaľnicu uviaznuté kamióny, zatiaľ čo v horských regiónoch museli uzavrieť niektoré cesty pre možnosť pádu lavín.

 

Odrezané od okolia zostalo aj údolie Sölktal v spolkovej krajine Štajersko, kde sa nachádza približne 600 obyvateľov a turistov.

 

Letisko v tirolskom hlavnom meste Innsbruck hlásilo "rozsiahle obmedzenia v leteckej doprave". Početné spoje boli presmerované, zrušené alebo označené ako meškajúce.

 

 

Snehové zrážky zasiahli Rakúsko práve cez víkend, keď sa mnohí nemeckí dovolenkári vracajú domov z lyžiarskych centier v Tirolsku či Salzbursku.

 

Vo veľkej časti Álp bol vyhlásený druhý najvyšší, štvrtý stupeň lavínového nebezpečenstva. Príslušné stredisko v Salzbursku dôrazne vyzýva lyžiarov, aby nejazdili mimo bezpečných zjazdoviek.

 

V štajerskej obci St. Johann am Tauern evakuovali pre hrozbu pádu lavíny 14 domov, z ktorých dva sú trvalo obývané a zvyšné slúžia dovolenkárom, informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas a televízia (ORF).

 

Rakúsky Centrálny ústav pre meteorológiu a geodynamiku predpovedá, že sneženie potrvá až do noci na pondelok.

 

Výdatné snehové zrážky zasiahli aj južné Nemecko. Mníchovské letisko oznámilo, že v dôsledku nepriaznivého počasia neodbaví najmenej 120 z plánovaných letov. Desiatky ďalších letov meškali hodinu a viac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies