Snehová kalamita zasiahla Slovenský raj, turistov ratovali záchranári

NETKY.SK • 8 Február 2013, 08:07 • 2 min
Snehová kalamita zasiahla Slovenský raj, turistov ratovali záchranári

Snehová kalamita zasiahla Slovenský raj, turistov ratovali záchranári - Zaujímavosti Dvom slovenským turistom prišli na pomoc vo štvrtok podvečer (7. 2.

slovakia

left justify in out

imgDvom slovenským turistom prišli na pomoc vo štvrtok podvečer (7. 2.) do Slovenského raja horskí záchranári. Pre snehovú kalamitu sa ich túra predĺžila o niekoľko hodín. 

Dvojica mala naplánovanú túru v rokline Suchá Belá, následne chceli pokračovať na Malú Poľanu a červenou trasou na Hrabušickú pílu. Prechod spomínanou roklinou im však trval pre množstvo čerstvo napadaného snehu až takmer päť hodín. V ťažkých podmienkach im postupne dochádzali sily a za Malou Poľanou ich už zastihla tma. Rozhodli sa preto požiadať o pomoc horských záchranárov. 

Tí vyrazili na pomoc dvom turistom vo veku 23 rokov z Hrabušickej píly. Stretli ich v lokalite nad Palcom, kde ich následne ošetrili. Po tom, ako spoločne dorazili na Hrabušickú pílu, ich záchranári transportovali pomocou terénneho vozidla na Podlesok. Záchranná akcia sa skončila v neskorých nočných hodinách. Informovala o nej na svojej internetovej stránke Horská záchranná služba (HZS).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona