Snehová kalamita v Taliansku si vynútila odklad komunálnych volieb a zatvorenie tovární

NETKY.SK • 9 Január 2017, 18:32 • 2 min
Snehová kalamita v Taliansku si vynútila odklad komunálnych volieb a zatvorenie tovární

RÍM - Rekordne nízke teploty vo väčšine regiónov stredného a južného Talianska si dnes vynútili zatvorenie škôl a tovární, zároveň museli byť odložené komunálne voľby.

slovakia

left justify in out

Husté sneženie a zľadovatené komunikácie spôsobili, že komunálne voľby odložili v niekoľkých menších aj veľkých mestách v regiónoch Molise a Apúlia, pričom predstavitelia úradov naliehali na obyvateľov, aby zostali doma.

V stredotalianskom regióne Abruzzo zatvorili mnohé továrne vrátane automobiliek Sevel (divízia koncernov PSA Peugeot Citroën a Fiat) a Honda, pričom školáci museli zostať doma vo viacerých okresoch v južnej Kalábrii, Molise a Apúlii.

"Tento jav nazývame teplotná anomália, pretože teploty v mnohých stredných a južných lokalitách sa pohybujú od 10 do 12 stupňov Celzia pod priemerom," vysvetlila meteorologička Serena Giacominová z meteorologickej služby Meteo.it. "V Apúlii hovoríme o mimoriadnej situácii," dodala.

Talianske médiá informovali, že od minulého piatka zomrelo v dôsledku teplôt pod bodom mrazu osem ľudí, hoci talianska vláda uviedla, že neboli potvrdené žiadne úmrtia zapríčinené studeným počasím.

V regióne Abruzzo očakávajú v nasledujúcich 12 až 18 hodinách ďalšie snehové zrážky, zároveň so severným vetrom so silou víchrice a tiež vysokými vlnami v južných regiónoch Basilicata, Kalábria, Kampánia, Molise, Apúlia a Sicília. Uviedla to meteorologická služba talianskych vzdušných síl.

Studené počasie v Taliansku podľa očakávania potrvá do polovice týždňa, napísala služba Meteo.it.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies