Snehová kalamita je späť, pozrite si, kde je situácia kritická

NETKY.SK • 17 Január 2013, 13:18 • 2 min
Snehová kalamita je späť, pozrite si, kde je situácia kritická

Snehová kalamita je späť, pozrite si, kde je situácia kritická

slovakia

left justify in out

img

Trolejbusy na bratislavských Kramároch stále nejazdia, momentálne MHD stojí aj na Palisádach, kde sa na Mudroňovej ulici skrížil trolejbus. Podľa cestovného poriadku jazdia v Bratislave momentálne iba električky.

Podľa Zoltána Havera z dispečingu Dopravného podniku Bratislava (DPB) sa k policajnej akadémii v Devínskej Novej Vsi v tomto čase pre neprejazdnosť cesty nedostane ani linka č. 23. Za veľmi problémové miesta Haver označil aj Agátovú ulicu v Dúbravke a Klanec v Lamači. "Raz ideme, raz nejdeme, niekedy stojíme aj hodinu," opísal situáciu v týchto lokalitách Haver. Nájazdy na mosty cez Dunaj sú naopak podľa jeho informácií bez problémov.

Trolejbusová ani autobusová doprava nejazdí podľa cestovného poriadku. Meškanie odhaduje Haver približne na 55 minút. Cestujúci sa však môžu spoľahnúť na električky. "Tie idú bez problémov, podľa platného cestovného poriadku," dodal dispečer DPB.

Husto sneží cesty sú však zjazdné

Všetky cesty v Bratislavskom kraji sú napriek hustému sneženiu zjazdné, problematický terén je len na Pezinskej Babe. Cestári budú v teréne celý deň, ak si to situácia vyžiada. V okrese Senec je na cestách päť posýpačov, v okrese Pezinok päť posýpacie vozidlá a jeden traktor a v okrese Malacky sú v teréne tri posýpače a dva traktory.

"Od začiatku zimnej údržby bol vykonaný posyp na cestách II. a III. triedy v dĺžke viac ako 20.000 km, minulo sa naň vyše 1200 ton posypovej soli a vyše 1100 ton drviny," uviedla Miroslava Rácová z Úradu BSK.

BSK má vo vlastníctve 511,68 km ciest, z toho 178,94 km ciest II. triedy a 332,74 km ciest III. triedy, tiež 130 mostov, z ktorých 11 je nad diaľnicami. Ich údržbu zabezpečuje správcovská spoločnosť Regionálne cesty Bratislava.

Letisko v Bratislave odbavuje lety s minimálnym meškaním, prijme i lety z Viedne


Všetky lety na bratislavskom letisku sú vybavované s minimálnym meškaním na prílete a odlete. Medzi letmi, ktoré do 11.00 h letisko odbavilo, bol aj odlet hokejistov HC Slovan Bratislava na zápas KHL v ruskom Chanty-Mansijsk. Na bratislavské letisko smerujú aj lietadlá, ktoré mali pristáť vo Viedni.

Hraničný priechod Čunovo-Rajka je uzatvorený


Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (PZ) v Bratislave upozorňuje vodičov nákladných vozidiel na uzatvorený hraničný priechod Čunovo-Rajka. Vzhľadom na to, že vozidlá cez tento priechod na územie Maďarska neprejdú a sú zastavované už pred ním, zapĺňajú sa parkoviská v smere do Maďarska. Pre TASR to uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

"Polícia žiada vodičov nákladných vozidiel, ktorí smerujú do Maďarska cez hlavné mesto, aby zostali stáť na najbližšom možnom parkovisku a v ceste pokračovali, až keď bude možné prejsť cez hranice,"zdôraznila.

Parkovisko pri čerpacej stanici na diaľnici D2 je podľa nej takmer plné. V dôsledku toho sa tvoria kolóny, ktoré bránia vozidlám v prejazde do Rakúska na zjazdovej vetve D4.

"Policajti v Bratislavskom kraji v súčasnosti odkláňajú nákladné vozidlá na odstavné plochy. Po ich zaplnení budú vozidlá odstavené v pravom jazdnom pruhu diaľnic, aby nedošlo k paralyzovaniu dopravy v hlavnom meste. S ohľadom na bezpečnostnú situáciu v cestnej premávke umožníme ďalšiu jazdu vodičom, ktorí nesmerujú do Maďarska," uzavrela Hrášková.
"Od polnoci sme vybavili celkovo 15 letov, okrem pravidelných liniek aj cargo lety a charterové lety," uviedla pre TASR hovorkyňa bratislavského letiska Dana Madunická. Dodala, že letiskové zložky zabezpečujú nielen nepretržitú údržbu dráh, ale aj odmrazovanie lietadiel.

"Pracujeme na zachovaní bezpečnosti letovej prevádzky, aby bolo v súvislosti s naším letiskom okrem iného aj minimalizované riziko divertov - odklonov lietadiel na iné letiská, kde poveternostné podmienky dovoľujú pristáť,"informovala Madunická. 

Bratislavské letisko je takisto pripravené prijať lietadlá, ktoré majú pristáť na iných letiskách, no pre poveternostné podmienky musia zmeniť cieľ pristátia. "Pred 12.00 h boli takýmto spôsobom odklonene na bratislavské letisko štyri lety smerujúce na viedenský Schwechat," informovalaMadunická.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies