Sneh v Severnej Kórei mohol spomaliť prípravy na skúšku rakety

NETKY.SK • 7 December 2012, 08:00 • 2 min
Sneh v Severnej Kórei mohol spomaliť prípravy na skúšku rakety

Sneh v Severnej Kórei mohol spomaliť prípravy na skúšku rakety - Politika Nové satelitné snímky ukázali, že množstvo snehu mohlo spomaliť severokórejské prípravy na vypustenie balistickej rakety. Napriek tomu by Pchjongjang mohol byť pripravený na štart r

slovakia

left justify in out

img

Nové satelitné snímky ukázali, že množstvo snehu mohlo spomaliť severokórejské prípravy na vypustenie balistickej rakety. Napriek tomu by Pchjongjang mohol byť pripravený na štart rakety už od pondelka, napísala dnes agentúra Associated Press.

Analýza satelitných snímok GeoEye zo 4. decembra ukázala, že sneh mohol zabrániť Severokórejčanom vztýčiť trojstupňovú raketu Unha na odpaľovacej rampe na základni Dongčang-ri na severozápade krajiny. To odporuje správam juhokórejských médií, podľa ktorých už raketa dlhého doletu bola pripravená na odpaľovacej rampe.

Analýzu snímok robil expert Nick Hansen.

Washington je presvedčený, že vypustenie severokórejskej rakety má zakryť testovanie raketovej technológie, ktorá raz v budúcnosti zaútočí na USA.

Severná Kórea tvrdí, že chce v období od pondelka (10. decembra) do 22. decembra vypustiť do kozmu satelit, ktorého úlohy sú mierové.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona