Sneh spôsobil rozsiahle výpadky prúdu v Poľsku, umrzli dvaja bezdomovci

NETKY.SK • 2 December 2016, 15:54 • 2 min
Sneh spôsobil rozsiahle výpadky prúdu v Poľsku, umrzli dvaja bezdomovci

VARŠAVA - Silné sneženie spôsobilo v uplynulých dňoch na území Poľska výpadok elektrického prúdu v približne 180.000 domácnostiach, zablokovalo viacero ciest a železničných tratí a vyvrátilo mnoho stromov. V dôsledku nepriaznivého počasia zároveň umrzli dvaja bezdomovci.

slovakia

left justify in out

Záchranné tímy podľa slov hovorcu poľských hasičov Pawela Fratczaka odpratávajú z ciest sneh a snažia sa tiež zaistiť postŕhané strechy domov. Spadnutý strom zahatal južne od Varšavy železničnú trať pre prímestské vlaky.

 

Polícia uviedla, že na severe Poľska objavili vo štvrtok ráno, keď sa teploty ocitli pod bodom mrazu, dvoch mŕtvych mužov vo veku 60 a 65 rokov. Od 1. novembra, kedy začali teploty výrazne klesať, umrzlo v Poľsku podľa údajov polície už 15 osôb.

 

Poľsko a viacero susedných krajín sužuje silná zima už od štvrtka. Takéto nepriaznivé počasie, ktoré je pre zimnú sezónu v tejto oblasti typické, by malo v Poľsku pretrvávať aj v nasledujúce dni.

 

"Padajúci sneh je mokrý a je ho veľa. Zhadzuje konáre stromov a ohrozuje autá aj chodcov," dodal Fratczak.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona