Sneh opäť komplikuje dopravu v Bratislave, jazdite opatrne!

NETKY.SK • 26 Marec 2013, 11:32 • 2 min
Sneh opäť komplikuje dopravu v Bratislave, jazdite opatrne!

BRATISLAVA - Bratislavské cesty sú aj napriek sneženiu zjazdné, doprava je však hustejšia. Sneh komplikuje dopravu len v kopcovitých častiach mesta, kde sa šmýka. Hlavné cestné ťahy sú mokré, na vedľajších cestách je ujazdený sneh. Informoval o tom riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy.

slovakia

left justify in out

Prvý celomestský posyp začalo mesto už v pondelok večer, na cesty opäť vyrazili dnes ráno. Lokálne posýpali kopcovité časti Bratislavy, kde sneh zamŕza a spôsobuje problémy vozidlám mestskej hromadnej dopravy. Ako informuje Dopravný podnik Bratislava na svojej stránke, problémy má linka č. 35 na Dlhé diely, ktorá pre nezjazdnú cestu nepremáva na Sološnícku a Šaštínsku. Pre sneh nepremáva ani linka č. 40 na Kolibu. 

Podľa Andrassyho tohtoročná dlhá a na sneh bohatá zima testuje mestský rozpočet. Ako dodal, už dnes idú pri zimnej údržbe nad stanovený limit.

Vzhľadom na nepriaznivý vývoj počasia polícia vyzýva vodičov, aby zvýšili pozornosť za volantom. Na niektorých cestách je vrstva kašovitého snehu, preto je dôležité znížiť rýchlosť a dodržiavať bezpečnú vzdialenosť medzi vozidlami, upozornil bratislavský policajný hovorca František Peczár. Opatrní by však mali byť aj chodci, a to najmä na priechodoch pre chodcov, kde nie sú semafory. Chodci by si mali uvedomiť, že brzdná dráha vozidla sa pri zasnežených a mokrých cestách predlžuje, dodal Peczár.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies