Sneh narobil Európanom veľké problémy, duel SR-Nórsko posunuli o deň

NETKY.SK • 22 December 2010, 08:44 • 2 min
Sneh narobil Európanom veľké problémy, duel SR-Nórsko posunuli o deň

Sneh narobil Európanom veľké problémy, duel SR-Nórsko posunuli o deň

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov odohrajú prvý z dvojice prípravných duelov pred MS v USA proti Nórsku o deň neskôr. Dôvodom posunu zápasu na stredu 22. decembra o 19.00 miestneho času (23. decembra o 01.00 SEČ) sú zlé poveternostné podmienky v Európe, pre ktoré Severanom nedorazila do zámoria batožina.
      Nórska výprava prišla do Jamestownu v nedeľu, no cesta zo starého kontinentu im zabrala takmer 60 hodín. Ešte horšie to bolo s ich batožinou, ktorá z letiska v nemeckom Frankfurte odletela ešte s väčším meškaním. Prvú časť dostali v pondelok, ďalšia by mala doraziť v utorok. "V pondelok neskoro večer zvolali organizátori MS 20 z US Hockey, ktorí zabezpečujú aj túto predturnajovú prípravu v Jamestowne, mimoriadny míting zúčastnených krajín. Ken Rusch z US Hockey nás informoval o problémoch, ktoré postretli Nórsku výpravu a požiadal nás, aby sme zápas posunuli o jeden deň. Po konzultácii s trénerom Štefanom Mikešom sme súhlasili a vyšli Nórom v ústrety. V pondelok totiž z Nórov trénovali len traja brankári a desať hráčov, ostatní hokejisti museli absolvovať "suchý" tréning v posilňovni. Nóri už uvažujú aj nad alternatívou, že kúpia hráčom nové výstroje v USA, lebo majú údajne informácie, že by "stratená" batožina nemusela priletieť do USA ani dnes," uviedol pre szlh.sk generálny manažér slovenskej dvadsiatky Roman Štamberský a doplnil: "V utorok budú mať teda naši hráči predpoludním len 90-minútový tréning a popoludní dostanú voľno. V stredu 22. decembra o 19. hodine miestneho času odohráme zápas proti Nórom a vo štvrtok 23. decembra by sme mali o 16.00 nastúpiť proti mladým Rusom. Tí pricestovali do Jamestownu v pondelok neskoro v noci, momentálne (v utorok ráno miestneho času - pozn.) od nich nemáme žiadnu informáciu, že by mali nejaké problémy s batožinou."
      Snehová kalamita a nepriaznivé poveternostné podmienky v západnej Európe potrápili aj výpravy ďalších krajín, najhoršie na to mali byť nemeckí hokejisti. "Veľké problémy s batožinou majú aj Švédi a Nemci. No a údajne sa vo Frankfurte na letisku "stratili" aj nejakí nemeckí hráči, takže do USA nedorazila nemecká výprava kompletne. Situácia na európskych letiskách je asi naozaj vážna," doplnil Štamberský.
      Slovenskí hokejisti odštartujú svoje účinkovanie na majstrovstvách sveta 27. decembra o 19.00 h (28. decembra, 01.00 hod SEČ) duelom s Nemeckom a o deň neskôr ich čaká zápas proti favoritovi skupiny USA. "Dvadsiatka" sa v základnej A-skupine v Buffale stretne ešte so Švajčiarskom a Fínskom. Z dvoch päťčlenných skupín postupujú prvé tri tímy do play off, posledné dva budú bojovať o záchranu.

Zdroj. TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona