Sneh naďalej spôsobuje v Košiciach meškanie odvozu odpadu

NETKY.SK • 19 Január 2017, 16:49 • 2 min
Sneh naďalej spôsobuje v Košiciach meškanie odvozu odpadu

KOŠICE – Množstvo napadaného snehu spôsobuje v Košiciach naďalej problémy pri odvoze odpadu.

slovakia

left justify in out

"Harmonogram dobiehame postupne a operatívne sa riešia všetky reklamácie. Ešte stále sú niektoré stojiská plné snehu, s čím pri manipulácii musia naše posádky bojovať a ručne snehovú nádielku odpratávať," uviedla dnes Silvia Karolyiová zo spoločnosti KOSIT.

 

Odvoz odpadu sa podľa nej realizuje vo všetkých mestských častiach a došlo k jeho posilneniu. KOSIT naďalej naberá nových ľudí, a to aj na ručné čistenie. "Nasadenú máme všetku dostupnú techniku aj ľudí. Odvoz snehu z určených mestských vozoviek sa zabezpečuje v dennej, ako aj v nočnej zmene. Doteraz sa vyvážal sneh z Hlavnej ulice, Alžbetinej, Mäsiarskej, čiastočne Kováčskej a naďalej nepretržite pokračujeme," konštatovala Karolyiová.

 

Spoločnosť v tejto súvislosti žiada o trpezlivosť občanov, ktorým nebol doteraz odpad vyvezený.

 

V košickej mestskej časti Staré Mesto miestny úrad v rámci posilnenej zimnej údržby objednal nadnes na pomoc jedno UNC vozidlo, traktor Komatsu a nákladné auto Tatra 815. K aktivačným pracovníkom pri prácach sa pridali aj piati chlapi z Charitného domu na Bosákovej ulici. "V dopoludňajších hodinách sa podarilo odpratať sneh z chodníkov a priechodov na Námestí Maratónu mieru a tiež na trase od budovy miestneho úradu až k amfiteátru," informovala za miestny úrad Katarína Birková. Ďalšia skupina sa zamerala na okolie Senného trhu, chodník od Mestskej krytej plavárne k Auparku, priechody na Hviezdoslavovej ulici a ďalšie oblasti. "V piatok (20.1.) budeme v zimnej údržbe pokračovať s dvoma vozidlami UNC. Mestská časť vynaloží na mechanizmy počas dvoch dní spolu 771 eur zo svojho rozpočtu," doplnila Birková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies