Slovensko zasiahlo silné sneženie: V Bratislave kolaps dopravy a nehody

NETKY.SK • 27 Január 2015, 14:50 • 2 min
Slovensko zasiahlo silné sneženie: V Bratislave kolaps dopravy a nehody

BRATISLAVA - Stav ciest v Bratislave je monitorovaný a v teréne je permanentne 54 sypačov a 89 pracovníkov. TASR o tom informovala hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová s tým, že okrem zjazdnosti ciest zabezpečujú aj zjazdnosť chodníkov, námestí, priechodov pre chodcov či lávok.

slovakia

left justify in out

"Dispečing oddelenia správy komunikácií Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava monitoruje stav vozoviek a reaguje na každú vzniknutú situáciu. Na postupnom odstraňovaní porúch spôsobených počasím hlavné mesto pracuje," povedala. MHD nie je podľa nej nikde vylúčená a jazdí v celej Bratislave.

 

Mestská hromadná doprava momentálne v Bratislave mešká od desať do 20 minút. Na svojej internetovej stránke o tom informuje Dopravný podnik Bratislava. Pre situáciu na cestách meškajú aj autobusy na prímestských linkách v Bratislave a okolí. "Autobusy meškajú od desať do 45 minút zo všetkých smerov," informovala TASR hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová.

 

Skokanová pripomenula, že počas uplynulých 24 hodín dispečing vydal viacero príkazov na posyp cestných komunikácií v meste. "Dnes ráno od 7.00. h bol pre sneženie vydaný príkaz na posyp kopcovitých terénov, mostov a nadjazdov v Petržalke. Pre pretrvávajúce sneženie bol vydaný príkaz o 7.30. h na celomestský posyp, ktorý trvá," informovala. V pondelok večer (26. 1.) dispečing vydal príkaz na likvidačný posyp kopcovitých terénov.

 

Aktuálnu predpoveď počasia nájdete TU!

 

Hasičov zamestnávajú od rána dopravné nehody

Hasiči dnes v dôsledku zlej poveternostnej situácie a sneženia zasahujú od rána na celom západnom Slovensku. Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), asistenciu a pomoc hasičov si vyžiadalo najmä odstraňovanie následkov dopravných nehôd. "V Bratislavskom kraji naši príslušníci zasahovali pri nehodách na diaľnici D2, ale aj na Devínskej ceste, kde odstraňovali spadnutý strom," uviedla Farkasová.

 

Hasiči v Trnavskom kraji podľa jej informácií zasahovali pri troch dopravných nehodách. "V okrese Senica prišlo k dopravnej nehode troch kamiónov a jedného motorového vozidla na ceste zo Skalice do Senice, kde sa havarovaný kamión ocitol mimo cesty v priekope a tiež na diaľnici D1 z Piešťan smerom na Hornú Stredu, kde auto narazilo do zvodidiel," spresnila okolnosti Farkasová.

 

V Nitrianskom kraji boli hasiči vyslaní k dopravnej nehode kamióna s osobným autom, ktorá sa stala pri Vrábľoch smerom na Veľký Lapáš a tiež ku kolízii na Nitrianskej ulici v Nových Zámkoch, kde sa takisto zrazilo nákladné a osobné vozidlo.

 

 

Sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest sú zjazdné

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú zjazdné, informuje Slovenská správa ciest. Povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. Cesty I., II. a III. triedy na území SR sú zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na cestách vo vyššie položených lokalitách stredného, východného Slovenska a na západnom Slovensku je vozovka miestami pokrytá kašovitým, prípadne utlačeným snehom v hrúbke 1-3 cm.

 

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý. Zľadovatený sneh do jedného centimetra sa miestami nachádza na priechodoch Vernár a Podspády. Utlačený sneh do 3 cm sa nachádza na horských priechodoch Vrchslatina, Cukmantel, Huty, Látky-Prašivá, Veľké Pole, Makov. 

 

Správa z Českej republiky - cesta I/56 Staré Hamry - Ostratice je pre nákladnú dopravu neprejazdná (na SR - hraničné priechody Klokočov a Makov). Úsek cesty - III/06329 Dunajská Streda-Trhová Hradská je ťažko prejazdný. Pozor na zľadovatený sneh s hrúbkou do 5-10 cm na cestách I/75 na úseku Sládkovičovo - odbočka na Váhovce, I/75A Gáň - Galanta-Samsung, II/561 v okrese Galanta, 507 v okrese Galanta a Trnava, II/ 510 v okrese Trnava, II/561 hranica okresov NR/SA - Nitra a II/561 Trstice - Veľký Meder a na cestách III. triedy v okresoch Galanta, a s hrúbkou do 1 cm na cestách I/67 Podspády - Tatranská Javorina, III/067029 Podspády - Jurgów, štátna hranica. Na horskom priechode Besník na ceste I/66 pre silný vietor sa tvoria snehové jazyky. Miestami utlačený sneh 4-5 cm je na cestách II. a III. triedy v Novozámockom a Komárňanskom okrese. Horský priechod Šútovce je uzatvorený pre vozidlá dlhšie ako 10 m a Zbojská pre vozidlá nad 3,5 t. Cesta I/64 Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo je uzatvorená pre vozidlá dlhšie ako 10 m. Na ceste I/14 v okrese Turčianske Teplice a na horský priechod Šturec hrozí padanie skál na vozovku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies